Начальник СІЗО в Криму побив українського політв’язня Балуха, – КПГ

 

Начальник ІТТ в кримському селищі Роздольне Валерій Ткаченко побив українського політв’язня Володимира Балуха.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

“Він (Ткаченко) намагався провести незаконні дії щодо Володимира, а саме вдарив, ображав нецензурною лайкою, принижував за національною ознакою. Все це зафіксовано на відео в ІТТ”, – заявив адвокат Балуха.

Правозахисник подав заяви про протиправні дії начальника ІТТ в поліцію.

За його інформацією, інші співробітники ізолятора намагаються дотримуватися норм закону, тоді як начальник Валерій Ткаченко дозволяє собі хамство і порушення законів.

24 квітня Балух вже заявляв про дискримінацію за етнічною ознакою з боку начальника ІТТ в Роздольному. Минулі заяви про його протиправні дії були проігноровані місцевою поліцією. Захист вважає, що цього разу начальника також не покарають.

Як повідомлялося, 4 серпня громадянина України Володимира Балуха в окупованому Криму засудили до 3 років 7 місяців колонії.

Як писала “Новинарня“, фермер Володимир Балух вивісив над своїм сільським будинком в Роздольненському районі окупованого Криму прапор України. Почалося переслідування Балуха російськими силовиками під надуманими приводами.
Також він почепив на дім табличку “вулиця Героїв небесної сотні”.

8 грудня 2016 року ФСБ РФ провела чергові обшуки у Балуха і його матері в селі Серебрянка, після чого фермера затримали. Силовики заявили, що знайшли в його будинку патрони і динаміт. Відтоді Балух – громадянин України – залишається в кримському СІЗО.

24 травня МЗС України виступило із засудженням продовження арешту Володимиру Балуху до 4 вересня і відкинуло будь-які звинувачення на його адресу.

Читайте також:
Напишіть листа Володі Балуху, ув’язненому в Криму
за український прапор над хатою!

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна