Новинський і Добкін створюють опозицію всередині “Опоблоку”

 

Народний депутат від “Опозиційного блоку” Вадим Новинський заявив про створення опозиційної платформи всередині фракції.

Про це він сказав журналістам у вівторок, 3 жовтня, після голосування частини фракції “Опоблоку” за судову реформу.

“Повідомляю про те, що зі своїми однодумцями, які не голосували за судову реформу або голосували проти, будемо створювати опозиційну платформу усередині “Опозиційного блоку”, – цитує Новинського агенція “Українські новини”.

За його словами, дискусія всередині партії та фракції про цей законопроект не привела до єдиної думки, і частина депутатів його підтримала.

“У жодному разі це ніякий не розкол”, – додав він.

Раніше нардеп від “Опозиційного блоку” Михайло Добкін, який також не голосував за судову реформу, заявив про вихід з однойменної партії.
Про це він написав на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Всі разом узяті так звані “диктаторські” закони від 16 січня ні в яке порівняння не йдуть з прийнятою сьогодні ганьбою про судову “реформу”. І ще. З цього дня я безпартійний”, – заявив Добкін.

Водночас співголова фракції “Опоблоку” Олександр Вілкул повідомив, що він довідався про таке рішення колег із повідомлень ЗМІ.

За інформацією “Української правди”, отриманою від співрозмовників в ОБ, останні три тижні всередині партії йшла запекла дискусія з приводу голосування за судову реформу.
Заяви Добкіна і Новинського стали наслідком цього конфлікту, в ході якого різні групи не дійшли згоди.

Як повідомляла “Новинарня“, 3 жовтня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект №6232 про внесення змін до низки кодексів, який запускає судову реформу.
“Опоблок”, зокрема, дав за законопроект 20 голосів із 33, присутніх у залі. “За” голосували співголови фракції Юрій Бойко та Олександр Вілкул, проти – депутати Михайло Добкін, Вадим Новинський.

З Добкіна на Новинського Рада свого часу зняла недоторканність.

Читайте також:
Приховані поправки Лозового в закон про судову реформу
знімають з гачка екс-“регіоналів”, – депутати

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна