На Донеччині затримали екс-розвідника з батальйону “Мотороли”

 

Правоохоронці на Донеччині затримали 46-річного чоловіка, який у 2014 році протягом трьох місяців брав активну участь у незаконних збройних формуваннях “ДНР” та обіймав керівну посаду в батальйоні бойовиків “Восток”.

Про це 3 жовтня повідомила прес-служба Волноваського відділу поліції.

Колишній бойовик розповів, що вступив на службу до “ДНР” через гроші. Він добровільно подав документи та вже наступного дня його відвезли на територію аеропорту, де точилися бої.

Новобранець викликався очолити розвідувальну роту, бо мав необхідні військові навички. Отримавши звання “єфрейтор”, зібрав роту з 11 осіб. Всім видали екіпірування, автоматичну зброю, а командиру – також пістолет Макарова.

“Наступного дня приїхав “головний”. Його представили як “Моторола”. Ватажок бойовиків поставив завдання для всіх підрозділів, в тому числі для представників розвідки. В наші обов’язки входило стеження за пересуванням техніки українських військових та за місцезнаходженням “живої сили”, – розповів правоохоронцям затриманий.

Отриману інформацію, за його словами, бойовики передавали безпосередньо помічнику Мотороли. Щомісяця платили зарплатню не більше 4 тисяч гривень.

“На початку січня 2015 року командир вже дослужився до звання “сержант”, але почав планувати покинути лави бойовиків. Крапкою став випадок, коли він знайшов під руйнуваннями шістьох молодих хлопців – українських захисників. Чоловік розповідає, що більше не міг бачити страждання та людські втрати, тому написав рапорт на відпустку та втік”, – розповіли в поліції.

За повідомленням ГУ НП, колишньому бойовикові загрожує кримінальна відповідальність згідно за ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України.

За даними правоохоронців, покинувши роботу на бойовиків, чоловік повернувся до села Іванівка Волноваського району й переховувався в матері.

Про обрання запобіжного заходу в дописі не повідомляється.

Читайте також:
На Луганщині СБУ затримала бойовика “ЛНР”, який давно був у розшуку. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна