Кількість жертв стрілянини у Вегасі зросла до 59. “ІД” непричетна

 

До 59 осіб зросла кількість загиблих в результаті стрілянини на концерті в Лас-Вегасі, ще 527 людей поранені.
Про це повідомив шериф міста Джозеф Ломбардо, передає АР.

Поліцейський зазначив, що озвучена цифра не остаточна.

Голова філії Федерального бюро розслідувань у Лас-Вегасі Аарон Роуз заявив, що “немає зв’язку” між стріляниною ввечері 1 жовтня і міжнародною терористичною організацією “Ісламська держава”, яка взяла на себе відповідальність за цей злочин.

ЗМІ назвали трагедію в Лас-Вегасі, штат Невада, найбільшим масовим розстрілом в історії США.
У зв’язку з цією подією в країні оголосили 5-денну жалобу.

Як повідомляла “Новинарня“, стрілянина сталася під час фестивалю кантрі-музики Route 91 Harvest. Поліція встановила, що 64-річний Стівен Крейг Педдок почав стріляти з автоматичної зброї по натовпу глядачів з номера на 32-му поверсі готелю Mandalay Bay, розташованого поруч. Перед тим, як поліція взяла номер штурмом, Педдок застрелився.
Правоохоронці виявили 23 автомати в номері готелю, де зупинився Педдок, і ще 19 стволів – у його будинку в місті Мескіт (Невада).

Стівен Педдок

Брат Ерік Педдок розповів, що у його Стівена не було зв’язків ані політичними, ані з релігійними організаціями. “Він був простим хлопцем, який жив у Мескіті, їздив грати в казино Лас-Вегаса і любив буріто”, — розповів брат стрільця.

Стівен Педдок є сином серійного грабіжника банків, повідомляє Daily Mail.
Його батько, Бенджамін Хоскінс Педдок, у 1969 році увійшов до списку найбільш розшукуваних злочинців ФБР – після того, як втік з в’язниці, де відбував 20-річний термін за серію пограбувань банків.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна