“Ісламська держава” взяла на себе відповідальність за стрілянину в Лас-Вегасі

 

Терористичне угруповання “Ісламська держава” (ІДІЛ) взяло на себе відповідальність за стрілянину в Лас-Вегасі, внаслідок якої загинули щонайменше 50 людей і ще понад 400 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

У заяві, опублікованій наближеним до ІДІЛ агентством “Амак”, стверджується, що нападник “прийняв іслам кілька місяців тому”, став “воїном Ісламської держави” і відповів на заклик угруповання атакувати ті країни, які воюють проти джихадистів, повідомляє Independent.

Водночас агентство не наводить жодних доказів зв’язку стрільця з Лас-Вегаса з ІДІЛ. Стиль повідомлення більше схожий на ті, в яких ІДІЛ виступала “натхненницею” терактів, а не безпосереднім їх організатором, зазначає Independent.

Як писала “Новинарня“, вночі на 2 жовтня у Лас-Вегасі, штат Невада, чоловік розстріляв учасників фестивалю кантрі-музики Route 91 Harvest, який відбувався поряд із казино Mandala Bay в Лас-Вегасі.

За даними Associated Press, до лікарні було доставлено 406 людей, з яких 50 померли.

Поліцейські назвали нападником 64-річного місцевого мешканця Стівена Педдока. За даними правоохоронців, Педдок, імовірно, стріляв з балкону 32-го поверху готельного комплексу Mandalay Bay Hotel й цілився, де зареєструвався як постоялець.

У цей час на фестивалі перебували близько 40 тисяч глядачів. За словами очевидців, стрілянина тривала близько 5 хвилин.

Американські ЗМІ констатують: це був найкривавіший масовий розстріл в історії США.

Спецназівці взяли штурмом поверхи готелю, з яких імовірно вівся вогонь. Під час цієї операції Педдок застрелився сам. У його готельному номері було знайдено 10 одиниць зброї.

Поліція оголосила в розшук 62-річну Марілу Данлі, імовірну спільницю вбивці.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна