Турчинов слідом за “Народним фронтом” вимагає відповідальності Муженка за Калинівку

 

За пожежу на Калинівському арсеналі на Вінниччині відповідальний, зокрема, начальник Генерального штабу Збройних сил Віктор Муженко.
Про це на брифінгу 28 вересня заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

“Це колосальна проблема, яку ми сьогодні маємо”, – сказав він, коментуючи систематичні підриви складів озброєнь.

“Протягом цього року, під час знищення арсеналу в Балаклії… Це і пожежа в Калинівці, ми втратили велику кількість боєприпасів. Країні завдано найбільшого удару з початку війни. Удар по нашій обороні, удар по нашій боєздатності. І для мене принципово, саме так я поставив питання під час засідання військового кабінету – це відповідальність, починаючи від начальника Генштабу і по всій вертикалі тих, хто відповідає за оборону нашої країни”, – сказав Турчинов, якого цитує агенція “РБК-Україна”.

Секретар РНБО додав, що Україна продемонструвала, що не може захистити свої стратегічні арсенали.

Варто зазначити, що напередодні за відставку начальника Генштабу Віктора Муженка виступив народний депутат із “Народного фронту”, радник глави МВС Антон Геращенко та низка інших політиків і блогерів з орбіти “НФ” й Арсена Авакова.

Нагадаємо, військова прокуратура відкрила за фактом пожежі на 48-му арсеналі кримінальне провадження за статтею “диверсія”.
Водночас головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що не побачив диверсантів і безпілотників, які могли підпалити Калинівський арсенал.

Читайте також:
Військовий кабінет з приводу Калинівки:
Порошенко вимагає притягнути винних, Муженко дякує персоналу бази

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна