До кінця року буде закрито всі північнокорейські компанії в Китаї

 

Влада КНР розпорядилася закрити до кінця року всі північнокорейські компанії, які діють на території країни.
Про це в четвер, 28 вересня, повідомило міністерство зовнішньої торгівлі Китаю.

Це рішення прийнято в рамках резолюції ООН про санкції проти Північної Кореї.

Діяльність спільних китайсько-північнокорейських підприємств за кордоном також буде припинена.

Винятками з цього розпорядження у деяких випадках можуть бути компанії, які не ведуть комерційну діяльність або займаються проектами комунальної інфраструктури та не отримують прибутку.

Раніше Китай заявив, що в рамках санкцій обмежить торгівлю з КНДР. Зокрема, йшлося про обмеження постачання нафти, заборону імпорту з КНДР текстилю та експорту до цієї країни газового конденсанту і скрапленого природного газу.

11 вересня Рада Безпеки ООН одностайно ухвалила нові санкції проти Північної Кореї у відповідь на черговий запуск балістичної ракети і ядерне випробування.
Проте невдовзі після того КНДР знову провела випробування балістичної ракети, яка пролетіла над територією Японії.
21 вересня президент США Дональд Трамп підписав указ, що розширює можливості Вашингтона запроваджувати санкції проти іноземних банків, компаній та фізичних осіб, які здійснюють торгівлю з Північною Кореєю.

Китай вважається союзником КНДР, який протистоїть намірам США щодо силового розв’язання “ракетної проблеми” Пхеньяна та підтримує зовнішню торгівлю Північної Кореї.

Раніше Китай ввів санкції проти КНДР на основі рішення ООН у серпні 2017 року.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна