Антитерористичні навчання у Вінниці збіглися з вибухами в Калинівці випадково, – СБУ

 

Антитерористичні навчання на об’єкті енергетики у місті Вінниця припинено у зв’язку з надзвичайною подією в регіоні.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Напередодні навчань (25 вересня) управління СБУ у Вінницькій області та обласна держадміністрація поінформували населення щодо проведення планових тренувань з 26 вересня представниками СБУ, Нацполіції, Нацгвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Збройних сил, прикордонників, інших регіональних суб’єктів боротьби з тероризмом, органів влади і самоврядування, загонів територіальної оборони.

Деякі журналісти й блогери зробили висновок, що збіг підпалу і антитерористичних навчань невипадковий: мовляв, СБУ було відомо про підготовку диверсій, і спецслужба провадила антитерористичні дії під прикриттям “навчань”.

Однак Служба спростовує ці припущення.

“Антитерористичні навчання були включені до плану робіт управління СБУ у Вінницькій області на 2017 рік ще наприкінці минулого року”, – уточнили в прес-центрі.

Проведення таких навчань передбачено чинним законодавством.

Останнім часом такі заходи відбулися в семи областях, зазначила в ефірі каналу “112 Україна” речниця СБУ Олена Гітлянська.

Лише у вересні подібні навчання пройшли у Миколаївській, Житомирській, Чернігівській, Харківській, Донецькій областях, зазначили в Службі безпеки.

Гітлянська підкреслила, що 26-27 вересня антитерористичні навчання проводилися лише на об’єкті енергетики в місті Вінниця.

Як відомо, ввечері 26 вересня спалахнула пожежа з детонацією на складах боєприпасів, що розташовані біля міста Калинівка у Вінницькій області.
Із району НС евакуйовано близько 30 тисяч осіб, поранена одна людина.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна