В Україну надійшли $1,3 млрд. від розміщення євробондів

 

В Україну надійшли кошти в розмірі 1,318 мільярда доларів від розміщення євробондів України на 3 мільярди доларів терміном на 15 років за вирахуванням коштів на викуп облігацій 2015 року надійшли до України.

“1,318 млрд дол. США від випуску облігацій зовнішньої державної позики вже зайшли в країну”, – повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Як писала “Новинарня“, 18 вересня під час зустрічі з міжнародними інвесторами у Нью-Йорку президент Петро Порошенко повідомив, що Україна розмістила єврооблігації на 3 мільярди доларів під 7,375% річних із 15-річним терміном погашення.

“Ніколи до цього Україна не залучала такого обсягу, ніколи не залучала на термін 15 років. Це неймовірно позитивна оцінка інвесторами реформ, які відбуваються в Україні. Це коли кожен інвестор своїм доларом голосує за успіх реформ”, – зауважив тоді президент.

За інформацією Міністерства фінансів, 1,3 мільярда доларів будуть спрямовані на фінансування загального фонду держбюджету. Згідно з попереднім проспектом емісії єврооблігацій України, в найближчі 5 років нашій країні доведеться виплатити за зовнішніми та внутрішніми боргами 64,196 мільярда доларів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна