Геометрично-грошова прогресія: нардеп Поляков вніс другу заставу за три місяці

 

Народний депутат України Максим Поляков (фракції “Народний фронт”) повторно вніс заставу на виконання передбаченого судом запобіжного заходу, цього разу – в розмірі 608 тис. гривень.

Про це “Українським новинам” повідомило джерело в прокуратурі.

“Він догрався. Йому пропонували – надягни браслет, але ні, не захотів. Спочатку 304 тис. гривень оплатив, які пішли в бюджет, тепер 608 тис. гривень вніс як заставу”, – сказав співрозмовник.

Представник прокуратури не уточнив, коли саме депутат вніс гроші.

Як інформувала “Новинарня“, 25 липня Поляков, підозрюваний у “бурштиновій справі”, вніс призначену судом заставу у 304 тисячі гривень. Але він тривалий час відмовлявся виконувати ще один запобіжний захід – вдягати електронний браслет стеження.
У зв’язку з цим керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький попереджав, що якщо Поляков не вдягне електронний браслет, внесену ним заставу стягнуть у дохід держави.

Браслет стеження депутату Полякову надягли 23 серпня – через більш як місяць після рішення суду про запобіжний захід.

6 вересня прокурори САП внесли доповнення до клопотання щодо стягнення з Полякова застави у дохід бюджету. В цьому доповненні до клопотання прокурори просили суд призначити нардепу нову заставу у розмірі 5 млн. грн.
Солом’янський райсуд Києва призначив 608 тис. грн.

Максим Поляков заявляв, нібито не має таких коштів.

Як відомо, Поляков підозрюється у отриманні хабара 7500 доларів і зловживанні службовим становищем. Крім нього, у “бурштиновій справі” фігурує народний депутат Борислав Розенблат.
Парламент дав дозвіл на притягнення їх до відповідальності, однак не дав дозвіл на затримання.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна