Суд призначив нардепу Полякову вдвічі більший запобіжний захід

 

Солом’янський райсуд Києва спрямував у дохід держави заставу народного депутата Максима Полякова в розмірі 304 тисячі гривень, яку він сплатив раніше, та призначив йому нову – у розмірі 608 тисяч гривень.

Таке рішення оголосила у четвер, 7 вересня, суддя Владлена Лазоренко, повідомляє “Укрінформ”.

“Суд ухвалив клопотання [Спеціальної антикорупційної прокуратури] задовольнити частково. Заставу у 304 тисячі гривень звернути у дохід держави. Також застосувати до Полякова запобіжний захід у вигляді застави у більшому розмірі. Визначити Полякову нову заставу у розмірі 608 тисяч гривень”, – сказала вона.

Нову заставу необхідно внести впродовж п’яти днів.

Адвокат депутата Петро Бойко сказав, що радитиме підзахисному сплатити нову заставу.

“Будемо платити чи не будемо платити, я тут прямо зараз не можу прийняти рішення, тому що всі рішення приймаються тоді, коли ми зустрічаємося з клієнтом, і це рішення клієнта, не адвоката. Адвокат тільки може дати пораду. Порада адвоката може бути тільки одна – є ухвала суду. Законна вона чи незаконна, обґрунтована чи необґрунтована – ухвалу суду потрібно виконувати. Це моя порада”, – сказав захисник парламентарія з “Народного фронту”.

За даними “Українських новин”, суд прийняв таке рішення у зв’язку з тим, що Поляков не виконав умови судового рішення про обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомлялося, 25 липня Поляков, підозрюваний у “бурштиновій справі”, вніс призначену судом заставу у 304 тисячі гривень. Але він тривалий час відмовлявся виконувати ще один запобіжний захід – вдягати електронний браслет стеження.
У зв’язку з цим керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький попереджав, що якщо Поляков не вдягне електронний браслет, внесену ним заставу стягнуть у дохід держави.

Браслет стеження депутату Полякову надягли 23 серпня – через більш як місяць після рішення суду про запобіжний захід.

6 вересня прокурори САП внесли доповнення до клопотання щодо стягнення з Полякова застави у дохід бюджету. Зокрема, у цьому доповненні до клопотання прокурори просили суд призначити нардепу нову заставу у розмірі 5 млн. грн.

Як відомо, Поляков підозрюється у отриманні хабара 7500 доларів і зловживанні службовим становищем. Крім нього, у “бурштиновій справі” фігурує народний депутат Борислав Розенблат.
Парламент дав дозвіл на притягнення їх до відповідальності, однак не дав дозвіл на затримання.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.