Справа про корупцію психіатра МОУ Друзя вже місяць лежить у суді

 

У суді вже місяць перебуває обвинувальний акт щодо начальника клініки психіатрії НВМКЦ “Головний військовий клінічний госпіталь” полковника Олега Друзя у справі про вимагання ним хабара у 52 тисячі гривень.
Про це повідомила речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

“Обвинувальний акт стосовно скандального лікаря – головного психіатра Міністерства оборони України, якого в травні цього року на хабарі затримали слідчі столичної прокуратури, вже місяць перебуває на розгляді в суді. На підготовче засідання, призначене на початок вересня, адвокат підозрюваного не з’явився, у зв’язку з чим засідання перенесли”, – написала Максимець на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Перед цим прокуратура внесла клопотання про продовження відсторонення чиновника від посади. Суд відмовив. Прокуратура оскаржила”, – зазначила вона.

Як повідомляла “Новинарня“, 15 травня слідчі прокуратури Києва спільно з СБУ затримали начальника клініки психіатрії Головного військово-медичного госпіталю – полковника, головного психіатра Міноборони, який вимагав 52 тис. хабара за довідку про неможливість проходження військової служби.
За даними Надії Максимець, тоді ще 10 тис. грн. отримав командир роти, майор, який допомагав головному психіатру Міністерства оборони у його злочинних діях. Затриманим було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі).

20 вересня міністр оборони України Степан Полторак повідомив про те, що відсторонив від посади начальника клініки психіатрії ГВКГ Олега Друзя. Глава оборонного відомства пояснив, що Друзя відсторонено у зв’язку з незадовільним виконанням службових обов’язків та призначено службове розслідування.

Речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник у коментарі УНІАН сказав, що Друзя відсторонили від посади на період перевірки його слів про те, що учасники АТО після повернення до мирного життя стають загрозою для суспільства та власних родин.

Читайте також:
“Мем 93%”. Що психолог розуміє про людину, яка говорить, що воювала

Як писала “Новинарня“, напередодні в українських соцмережах виник мем “1 із 93%” – учасники АТО обурилися виступом полковника Друзя на Комітеті Верховної Ради з питань охорони здоров’я.
Одну із його заяв інтерпретували так, що 93% ветеранів АТО мають психічні проблеми й становлять загрозу для суспільства.

Як випливає з відео, поширеного прес-службою ВР, під час “круглого столу” Олег Друзь сказав: “Як свідчить міжнародний досвід, учасники бойових дій після повернення до мирного життя можуть стати загрозою як для власних сімей, так і для всього суспільства.
За статистикою, 98% з них потребують кваліфікованої підтримки та допомоги внаслідок дії бойових стрес-факторів. Розлади бійців характеризуються високим рівнем конфліктності, підвищеною агресією, низькою працездатністю, загостренням та розвитком хронічних захворювань, алкоголізмом, наркоманією, асоціальною поведінкою, підвищенням рівня суїцидів, скороченням тривалості життя”.

Читайте також:
Війна за ветерана. Як суспільство й держава борються
за психологічну адаптацію учасників АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна