Лукашенко – сусідам: Не чекайте від нас атаки, особливо в Україні

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко пообіцяв, що з боку його країни не буде атак на Україну та ЄС.

Як передає портал Tut.by, про це він сказав в останній день білорусько-російських військових навчань “Захід-2017”.

“Хай живуть спокійно на Заході. Ми не будемо воювати проти кого б то не було, якщо нас ніхто не зачепить. Це найбільша гарантія. Ми настраждалися від війни. Ми – не агресивна держава. Ми не хочемо воювати. З нашої землі ніколи не починалися війни. Ми тільки від них потерпали. Я як президент хочу, щоб наш народ розумів, що якщо раптом щось трапиться, то у нас є, чим захистити свої сім’ї і дітей. Я хочу звичайної людської безпеки. І ніякої атаки не чекайте від нас. Особливо в Україні”, – сказав Олександр Лукашенко.

Він додав, що якщо Білорусі потрібно буде залучити росіян собі на допомогу, то це зроблять миттєво.

“І ми на цих навчаннях це відпрацювали. Ми це не приховуємо. Але нападати ми ні на кого не збираємося. Але якщо нам дадуть по морді, ми відповімо”, – заявив Лукашенко.

Читайте також:
“Двох одним снарядом”. Лукашенко пояснив,
чому Путін не приїхав на фінал навчань “Захід-2017”

Турчинов про “Захід-2017”: незадоволений Лукашенко скасував поїздку
на полігон до Путіна

Як зазначала “Новинарня“, спільне стратегічне навчання “Захід-2017” збройних сил Росії і Білорусі проходило з 14 по 20 вересня.
Навчання відбувалися на полігонах у Республіці Білорусь, а також у Калінінградській, Ленінградській і Псковській областях РФ.
18 вересня маневри на полігоні “Лузький” у Ленінградській області відвідав президент Росії Володимир Путін.

Задумом навчань було передбачено, що на територію Республіки Білорусь і Калінінградської області Російської Федерації проникли екстремістські групи, що ставлять собі за мету проведення терористичних актів і дестабілізацію обстановки в Союзній державі. Екстремісти мають зовнішню підтримку, отримуючи матеріально-технічну допомогу, озброєння і військову техніку з повітря і моря.
Учасники навчань протидіють “бандформуванням” з умовної “Вейшнорії” з метою їх ізоляції та ліквідації.

На навчаннях “Захід-2017” в Ленінградській області російський вертоліт випустив ракету по глядачах.

У Міноборони та Генштабі ЗС України, а також у штаб-квартирі НАТО неодноразово висловлювали занепокоєння масштабом навчань “Захід-2017” РФ і РБ, відзначаючи їх як потенційну загрозу безпеці не лише України, а й країн Євросоюзу та НАТО.
Голова Військового комітету НАТО Петр Павел висловлював думку, що ці навчання схожі на підготовку до великої війни. 
Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що Україна готова до різних сценаріїв розвитку ситуації, пов’язаної з навчаннями “Захід-2017” за участю військ країни-агресора.

Напередодні початку в Білорусі маневрів “Запад-2017” в Україні стартували навчання “Непохитна стійкість” та були приведені в бойову готовність Повітряні сили ЗСУ.

Читайте також:
НАТО уважно стежитиме за навчаннями в Білорусі “Захід-2017”, – генсек

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна