Апеляційний суд Києва відпустив під домашній арешт “беркута” Лободу, який півтора року був у розшуку

 

Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід колишньому співробітнику 1-ї роти спецпідрозділу “Беркут” Сергію Лободі з утримання під вартою на домашній арешт.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі суду.

“Обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту”, – повідомили в прес-службі.

При цьому адвокат сімей героїв Небесної сотні Євгенія Закревська нагадала, що суд звільнив з-під варти “беркутівця”, який півтора року був у розшуку.

“Сьогодні Апеляційний суд м. Києва (суддя Рослик) звільнив з-під варти беркутівця 1-ї роти Сергія Лободу (епізод про напад на автомайданівців на [вулиці] Щорса 23.01.2014), того самого, який півтора року був у розшуку”, – написала адвокат у “Фейсбуці”.

Як відомо, Лобода був затриманий 20 липня за спробу виїхати з Києва. Після цього його взяли під арешт на місяць.

Екс-“беркутівець” підозрюється в участі в спланованій спецоперації з незаконного затримання, нанесення тілесних ушкоджень учасникам руху “Автомайдан”, а також пошкодження їхніх автомобілів вночі 23 січня 2014 року на вулицях Щорса і Грушевського в місті Києві, організованої колишнім керівництвом Головного управління МВС України в м. Києві, за ч.2 ст.28 ч.3 ст.365, ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України. Цю справу передали до суду в червні 2016 року.
За даними ГПУ, колишньому міліціонеру інкримінується перевищення влади і службових повноважень, що спричинили тяжкі наслідки, а саме нанесення тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості дев’ятьом учасникам мирних акцій протесту, а також пошкодження автомобілів на суму понад півмільйона гривень. Загалом від дій підозрюваного потерпілими визнані 22 особи.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна