Доба АТО: 14 обстрілів, 9 ударів у відповідь, троє поранених. ОНОВЛЕНО

 

За минулу добу, 18 вересня, російсько-окупаційні угруповання 14 разів порушили перемир’я. Під час дев’яти обстрілів сили АТО відкривали вогонь у відповідь. У результаті бойових дій двоє українських військових отримали поранення, повідомляє прес-центр штабу операції.

ОНОВЛЕНО. “За минулу добу внаслідок бойових дій на сході України жоден український військовий не загинув, троє – отримали поранення”, – уточнив на денному брифінгу речник Міноборони Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок. Двоє українських захисників отримали кульові поранення близько 12-ї години біля Верхньоторецького під час обстрілу опорного пункту ЗСУ з гранатомета, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї, повідомили в штабі АТО.
Із тих самих озброєнь противник протягом дня тричі відкривав вогонь у районі Авдіївської промзони.
“Українські військові жорстко відповідали ворогу, примушуючи дотримуватись режиму тиші”, – ідеться у зведенні.
Крім того, близько 23-ї години окупанти випустили сім мін калібру 82 мм неподалік Пісків, а з озброєння БМП відкривали вогонь біля Зайцевого.

На Приморському напрямку з початку доби бойовики двічі били з гранатометі по українських опорних пунктах на підступах до Водяного, а великокаліберні кулемети ворога працювали неподалік Новомихайлівки.
Увечері ворог застосовував 82-міліметровий міномет і великокаліберний кулемет на підступах до Широкиного.

На Луганському напрямку єдиний обстріл наших позицій за добу зафіксований поблизу Новотошківського, близько 23-ї години.

 

Як інформувала “Новинарня“, з 25 серпня на сході України формально триває триває затверджене Тристоронньою контактною групою так зване “шкільне перемир’я”, приурочене до початку нового навчального року. У зв’язку з цим на деякий час скоротилася кількість обстрілів, особливо з важких озброєнь.
За сім діб (із 26 серпня по 2 вересня) у ЗСУ не було офіційних бойових втрат. 3 вересня штаб повідомив про одного пораненого.

7 вересня один воїн ЗС України загинув під Авдіївкою – 37-річний Ігор Телюк із 72 омбр.
9 вересня під Красногорівкою загинув Максим Кривиденко, найпер 18 омпб “Одеса” 28 омбр, який 2014 року був заручником окупантів у Криму.
14 вересня біля шахти “Бутівка” загинув екс-“донбасівець” Сергій Альмужний із 72 омбр.

Крім того, 30 серпня під Мар’їнкою загинув Геннадій Левицький “Зона”, боєць УДА, а 6 вересня – Олег Динька “Єгер” з ДУК “Правий сектор”, обидва з нелегалізованих збройних формувань.

Читайте також:
Чи штрафують бійців АТО за вогонь по сепарах?
Санта збирає на абонемент, штаб реагує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна