Побитий кримський татарин Параламов у Сімферополі знімає побої з адвокатом. ОНОВЛЕНО

 

Кримський татарин Ренат Параламов, якого 13 вересня після обшуку в його будинку в селищі Нижньогірське відвезли в невідомому напрямку російські силовики, знайшовся на автостанції в Сімферополі зі слідами тортур на тілі.

За інформацією видання “Крим. Реалії”, Параламова побили “до нерухомого стану”.

Як повідомляють “15 хвилин”, близько 13:00 четверга, 14 вересня, Параламов подзвонив рідним з невідомого номера і сказав, що перебуває в Сімферополі на автостанції “Східна”, де його кинули.

“Його катували електричним струмом, били жорстоко… Не виключено, що це майбутній інвалід”, – розповів виданню адвокат Маммет Мамбетов невдовзі після події.

“Ми братимемо направлення на судово-медичну експертизу, проходитимемо експертизу, подивимося, що вона покаже. У лікарні йому вже надали допомогу, жодних серйозних ушкоджень у нього немає”, – сказав згодом у коментарі сайту “Крим. Реалії” адвокат Еміль Курбедінов.

При цьому він додав, що Параламова катували з метою підписати якісь протоколи.

Адвокати припускають, що “огляд” може бути пов’язаний з релігійною активністю Параламова. Відомо про вилучення книги і ноутбука з дому потерпілого.

ОНОВЛЕНО. У Сімферополівдень  15 вересня затримали групу активістів, які перебували під будівлею управління ФСБ Росії в окупованому РФ Криму. Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов.

Під будівлю ФСБ активісти прийшли на підтримку побитого Рената Параламова. Вони вимагали зустрічі з головою ФСБ в анексованому Криму Віктором Палагіним.

“Нам пояснюють, що був якийсь мітинг, скандування. Хоча це якась нісенітниця. Після того, як ми вийшли з будівлі ФСБ, під’їхало дуже багато поліції, ми прямуємо до міського відділу”, – сказав Курбедінов під час трансляції в “Фейсбуці”.

Читайте також:
У Криму силовики після обшуку затримали ще одного мусульманина

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна