У Криму силовики після обшуку затримали ще одного мусульманина

 

Після обшуку в будинку мусульманина Рената Параламова, який відбувся вранці 13 вересня у селищі Нижньогірське в окупованому РФ Криму, люди в масках без розпізнавальних знаків відвезли його в невідомому напрямку. Надалі Параламов не виходить на зв’язок, родичі й адвокати не можуть встановити його місце перебування.
Про це в коментарі “Крим. Реалії” розповів адвокат Маммет Мамбетов.

“Ми були і в управлінні ФСБ у республіці Крим, і в Центрі боротьби з екстремізмом, обдзвонювали міські й районні відділи поліції, але ніде його немає”, – сказав адвокат.

Мамбетов зазначив, що активісти та адвокати продовжують пошуки, готують звернення до низки силових органів. Однак ситуація вже призвела до хвилювання громадян.

“Чоловіка відвезли, і ніхто не знає, де вона перебуває… Люди переживають, хвилюються, збираються біля його будинку, хочуть запросити начальника відділу поліції району. Останнім часом у нас з викраденнями було спокійно, але ось тепер людей із будинку вивозять”, – наголосив адвокат.

Уранці в кримському селищі Нижньогірське в будинку кримчанина Рената Параламова відбувся обшук, який силовики назвали “оглядом і слідчими діями”. Адвокат припустив, що обшук може бути пов’язаний із релігійною активністю Параламова.
Пізніше стало відомо про вилучення книги й ноутбука з дому Параламова.

Окупаційні силові структури поки що ситуацію не коментують.

Як повідомляють місцеві активісти, Параламова звинувачують у тероризмі.

У Рената четверо неповнолітніх дітей, він заробляє торгівлею на ринку, раніше не мав судимостей.

Читайте також:
Ювілейні виступи кримських татар біля Білої Скелі:
мітинг блокують силовики, затриманий брат Умерова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна