На Донецькому напрямку – один загиблий і двоє поранених бійців ЗСУ

 

За минулу добу, 14 вересня, російсько-окупаційні угруповання 28 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, із них 25 разів – після 18-ї години. Сили АТО 13 разів відкривали вогонь у відповідь.
В результаті бойових дій один український військовий загинув, двоє отримали поранення, повідомляє прес-служба штабу АТО.

На Приморському напрямку поблизу Павлополя бойовики випустили понад 20 мін калібру 82 мм та били з гранатометів – загалом тут відбулося два обстріли за день. Сім мін калібру 82 мм бойовики випустили біля Мар’їнки.
Тричі з гранатометів і великокаліберних кулеметів російські найманці відкривали вогонь у районі Водяного після 18:00, ще раз – близько 6-ї ранку. Також під ворожі обстріли потрапили наші укріплення на підступах до Талаківки і Гнутового.

Донецький напрямок. Близько 14-ї години внаслідок гранатометного обстрілу наших позицій поблизу селища Піски отримали поранення двоє українських військових. Їх одразу госпіталізовано, на даний момент стан поранених оцінюється як середньої важкості.
Із мінометів та озброєння БМП окупанти били по наших захисниках біля Зайцевого, із гранатометів двічі накривали Авдіївську промзону.
Близько 21-ї години з гранатометів та кулеметів противник розпочав обстріл українських позиції неподалік шахти “Бутівка”. “Бійці ЗСУ вогнем у відповідь примусили бойовиків до дотримання “режиму тиші”. На жаль, у результаті цього протистояння загинув один військовослужбовець сил АТО”, – ідеться у зведенні.

На Луганському напрямку після майже тижневого затишшя російські окупанти ввечері і вночі шість разів із мінометів, різних видів гранатометів, стрілецької зброї били по наших опорних пунктах біля Кримського.

 

Як інформувала “Новинарня“, з 25 серпня на сході України триває затверджене Тристоронньою контактною групою так зване “шкільне перемир’я”, приурочене до початку нового навчального року. У зв’язку з цим скоротилася кількість обстрілів, особливо з важких озброєнь.

За сім діб (із 26 серпня по 2 вересня) у ЗСУ не було офіційних бойових втрат. 3 вересня штаб повідомив про одного пораненого.

7 вересня один воїн ЗС України загинув під Авдіївкою – 37-річний Ігор Телюк із 72 омбр, 9 вересня – Максим Кривиденко, старший солдат, снайпер 18 омпб “Одеса” 28 омбр, який 2014 року був заручником окупантів у Криму.
Крім того, 30 серпня під Мар’їнкою загинув Геннадій Левицький “Зона”, боєць УДА, а 6 вересня – Олег Динька “Єгер” з ДУК “Правий сектор”, обидва з нелегалізованих збройних формувань.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна