Поліція затримала вже п’ятьох учасників прориву кордону з Саакашвілі

 

Поліція Львівської області за фактом прориву кордону із Михеїлом Саакашвілі на пункті пропуску “Шегині” 10 вересня затримала п’ять осіб.

Як повідомляє сайт МВС 12 вересня, затримані активні учасники подій.

Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених кількома статтями Кримінального кодексу, зокрема “групове порушення громадського порядку”.

Правоохоронці також встановили особи шістьох можливих організаторів “прориву кордону”, а також 32 активних учасників подій.

“Понад 100 осіб допитані як свідки цього інциденту. Кільком народним депутатам у належному порядку направлені повідомлення про виклики для проведення слідчих дій”, – йдеться в повідомленні.

Події на ПП “Шегині” кваліфікували за 4 статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), ч. 2 ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу), ч. 4 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 293 (групове порушення громадського порядку) Кримінального кодексу України.

Крім того, Держприкордонслужба склала 15 адмінпротоколів за ст. 204-1 (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) КУпАП. Зокрема, на чотирьох представників ЗМІ та десятьох іноземних громадян.

Як інформувала “Новинарня“, радник глави МВС назвав імена двох затриманих та оприлюднив відео їхніх правопорушень.

Читайте також:
ДПСУ зачитала Саакашвілі адмінпротокол про незаконний перетин кордону

Як відомо, 10 вересня позбавлений українського громадянства Михеїл Саакашвілі, екстрадиції якого вимагає Грузія, за підтримки натовпу прихильників прорвався до України з території Польщі.

У поліції заявили про те, що загалом 16 силовиків (співробітників Нацполіції і ДПСУ) під час штовханини отримали травми.

Спершу планувалося, що він перетне кордон у пункті пропуску “Краковець”, однак Саакашвілі скористався ПП “Шегині” і разом із групою з політиків не пройшов прикордонний контроль з українського боку. Потім він поїхав до Львова.

У МВС заявили, що під час “прориву” кордону прихильниками Саакашвілі 11 поліцейських та 5 прикордонників отримали тілесні ушкодження.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного переправлення осіб через кордон (ст. 332), а також за опір працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків (ч. 2 ст. 342).

12 вересня прикордонники зачитали Саакашвілі протокол про незаконний перетин кордону.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна