Поліція затримала двох чоловіків, які проривали кордон для Саакашвілі. ВІДЕО

 

Поліція затримала двох осіб, які били прикордонників на пункті пропуску “Шегині” під час проходження кордону Михеїлом Саакашвілі 10 вересня.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив народний депутат України, член колегії МВС Антон Геращенко у “Фейсбуці” у вівторок, 12 вересня.

За його словами, імена затриманих – Олександр Бурцев та Андрій Котиченко.

Нардеп назвав їх “бойовиками – тітушками Саакашвілі” та спростував заяви прибічників лідера “Руху нових сил”, зокрема Давида Сакварелідзе, про те що проти соратників провокатора Саакашвілі почалися масові репресії.

Геращенко поширив два відео, на яких показано інциденти за участю затриманих.

“На відео Олександр Бурцев (з вусами в чорному береті) з особливим цинізмом, вихваляючись своєю безкарністю, б’є і штовхає захисників України – прикордонників, в тому числі тих, хто захищав Україну в зоні АТО”, – зазначив Геращенко.

“Сакварелідзе називає Котиченка, який бив і душив співробітників прикордонної служби, “активістом”. Дивимося відео. Даємо свою оцінку діям Котиченка, Сакварелідзе та Саакашвілі”, – написав також Геращенко.

ОНОВЛЕНО. Згодом Андрій Котиченко запевнив, що на відео з побиттям силовиків зафільмований не він.
Про це повідомила прес-служба “Руху нових сил”.

“Я сам переглянув це відео, і впевнився, що це не я. Навіть деякі працівники поліції, які дивились зі мною це відео, сказали що це не я. Після чого не відомий мені слідчий підійшов і запитав, в якому ти одязі там був. На моє запитання, де “там”, він відмовився відповідати”, – розповів Котиченко.

Чоловік стверджує, що оперативники прийшли вночі до нього додому в Черкасах і наполягли, щоб він їхав з ними у Львів.
Пізніше Андрій написав у соцмережі, що його вже відпустили.

Читайте також:
ДПСУ зачитала Саакашвілі адмінпротокол про незаконний перетин кордону

Як відомо, 10 вересня позбавлений українського громадянства Михеїл Саакашвілі, екстрадиції якого вимагає Грузія, за підтримки натовпу прихильників прорвався до України з території Польщі.

У поліції заявили про те, що загалом 16 силовиків (співробітників Нацполіції і ДПСУ) під час штовханини отримали травми.

Спершу планувалося, що він перетне кордон у пункті пропуску “Краковець”, однак Саакашвілі скористався ПП “Шегині” і разом із групою з політиків не пройшов прикордонний контроль з українського боку. Потім він поїхав до Львова.

У МВС заявили, що під час “прориву” кордону прихильниками Саакашвілі 11 поліцейських та 5 прикордонників отримали тілесні ушкодження.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного переправлення осіб через кордон (ст. 332), а також за опір працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків (ч. 2 ст. 342).

12 вересня прикордонники зачитали Саакашвілі протокол про незаконний перетин кордону.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна