Дах для “Русі”. Життя та інші “подвиги” п’яного капітана ВДВ, який лякав солдатів гранатою без чеки

 

Офіцер ВДВ, який на станції в Черкаській області напідпитку погрожував солдатам підривом гранати без чеки,капітан Руслан Кушнірук, командир танкової роти 80-ї десантно-штурмової бригади Високомобільних військ ЗСУ.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив у соцмережі колишній військовослужбовець 80 одшбр, колишній командир взводу танкової роти Юрій Темченко.

За його словами, “Русь (такий його позивний) був мобілізований у “вісімдесятку” 2015 року, в шостій черзі мобілізації.

“Став командиром новоствореної танкової роти і почав бухати. Бухав, списував пальне, не з’являвся на наради командирів, не вів ротну документацію, не писав заявки на чергові комплекти форми для бійців, а просто бухав”, – написав Темченко на своїй сторінці у “Фейсбуці”, оприлюднивши фото ротного.

За словами Темченка, капітан Кушнірук уже не вперше в п’яному стані погрожував підлеглим зброєю. Крім того, правоохоронцям відомо про розкрадання ротним пального у великих розмірах, однак Русі щоразу це сходило з рук.

Молодший лейтенант Темченко розповів “Новинарні“, що був на контракті в ЗСУ, але звільнився з лав Збройних сил саме через дії ротного Кушнірука.

“Я був поранений на Майдані у 2014 році. Через це поранення мав можливість поскаржитись на здоров’я і розірвати контракт”, – пояснив Юрій Темченко.

На час ексцесу 10 вересня, каже колишній комвзводу, Кушнірук перебував під слідством.

“Отримавши відзнаку КВДВ (командувача Високомобільних десантних військ – “Н”) та відзнаку командира бригади, перебуваючи під слідством, Руслан вирішив, що все робить вірно і, набухавшись на День танкіста (10.09.2017 р.), вирішив підірвати особовий склад. Пошикувавши роту, витягнув чеку з гранати Ф-1 та почав усім погрожувати”, – розповів Темченко.

За його словами, завдяки підготовці у розвідроті одному з військових вдалося покласти на землю командира, при цьому тілом він ліг на руку з гранатою.

“На щастя, Русь не встиг випустити гранату з руки, і його вдалося роззброїти без наслідків. Були викликані відповідні органи, складено протоколи, зібрані свідчення”, – пише Темченко.

Але й за даним випадком, свідчить Юрій, Руслана Кушнірука намагаються “відмазати”. Йому інкримінують перевищення повноважень.

 

 

Розповідаючи про попередні проступки Кушнірука, Темченко пише: “Кожного, кому не подобалися запої, Русь старанно виживав з роти. Більш-менш мирно він вижив старшого прапорщика Сергія Подимана. Виживаючи іншого військовослужбовця з роти, Русь не пускав його до лікарів із травмою коліна (яку військовослужбовець отримав при роботі на танку), в результаті чого даний боєць отримав залізяку замість колінного суглобу та ІІ групу інвалідності. Але це зійшло з рук Руслану”.

“1 травня 2016 року, перебуваючи в Чаплинці (Херсонська область – “Н”), Русь напився до “бєлки” і посеред ночі забіг у намет з автоматом, погрожуючи всіх розстріляти. Був зв’язаний, але бухати та здавати пальне не припинив. І це йому зійшло з рук”, – пише Юрій Темченко, присутній при тих подіях.

“Пізніше, 25 травня, мені вдалося його освідчити і оформити документи на адміністративне стягнення. Але Русь не перестав бухати і здавати пальне”, – зазначає Темченко.

Він наголошує, що “про абсолютно всі випадки було повідомлено командиру бригади, та чомусь, крім фрази “розберемось”, нічого нікуди не рухалось”. Більше того – “Русь почав відчувати себе богом, почав вимагати податі з солдатів, продовжував здавати пальне”.

Руслан Кушнірук у своїй танковій роті

“В лютому 2017 року, перебуваючи в зоні АТО, за в хлам п’яним Русланом п’ять разів особисто приїжджав командир 80-ї бригади. Ввечері забирав, а зранку привозив, без жодного розслідування, експертизи на вживання алкоголю та без покарання”, – пише Юрій Темченко.

Він заявляє, що покровителі захистили Кушнірука, навіть коли прокуратура зафіксувала неправомірне списання пального обсягом понад 100 тисяч літрів”.

“В кінці червня [2017 року] я добрався до дорожніх листів за період серпень 2015 – листопад 2016 та виявив тупе списання палива. В бригаді всі відмахнулись, навіть командир бригади, не дивлячись на незаконно списану кількість. Але прокуратуру це зацікавило.
Але й тут якась сила втрутилась… Русю інкримінували частину 1 статті 425 ККУ – “Недбале ставлення до військової служби”, при тому, що доведена прокуратурою кількість пального сягала більше 100 тис. літрів, що складає суму завданої шкоди державі, понад 2 млн. грн., та повністю ігноруючи частину 3 даної статті – “злочин вчинений під час особливого періоду”, – розповідає Юрій Темченко.

Він вимагає надати цій історії найбільшого розголосу та готовий свідчити проти Кушнірука.

Як інформувала “Новинарня“, останній інцидент за участю офіцера ВДВ розслідує розслідує військова прокуратура Центрального регіону.
П’яний командир роти ВДВ погрожував вишикуваним підлеглим гранатою без запобіжної скоби під час проведення заходів по завантаженню військової техніки на одній зі станцій у Черкаській області.

Читайте також:
Полторак оголосив про нові виплати в ЗСУ: танкістам і розвідникам

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна