Клімкін пообіцяв угорцям і румунам розвиток мов нацменшин

 

Міністр закордонних справ Павло Клімкін пообіцяв подальший розвиток мов національних меншин в Україні.
Про це він написав у “Твіттері” після різких заяв з Угорщини, Румунії й Польщі щодо ухваленого Верховною Радою закону “Про освіту”.

“Україна й надалі робитиме все для розвитку української та гарантуватиме вільний розвиток мов національних меншин: це наш обов’язок”, – заявив Клімкін.

Також міністр підкреслив, що вже цього тижня МЗС надасть детальну інформацію щодо закону.

“Працюємо над шляхами втілення, а не емоційною інтерпретацією”, – додав глава МЗС.

Читайте також:
Через закон про освіту Угорщина відмовляється підтримувати
проукраїнські рішення на міжнародній арені

Як повідомляла “Новинарня“, 5 вересня Верховна Рада прийняла закон “Про освіту”, який започатковує реформу освіти в Україні та розширює навчання українською мовою представників нацменшин.
Особам, які належать до національних меншин України, гарантується право на навчання в комунальних закладах для здобуття дошкільної, початкової освіти поряд з державною мовою мовою відповідної національної меншини (до 5-го класу). Подальша освіта передбачена лише українською мовою.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.