Після підриву авто в Києві ФК “Маріуполь” тролить “Динамо” підвищеними гарантіями безпеки

 

Після підриву авто в центрі Києва та загибелі чеченця Тимура Махаурі ФК “Маріуполь” вимагає особливих гарантій безпеки перед приїздом у столицю на матч другого кола УПЛ.

Як відомо, раніше київське “Динамо” відмовилося їхати в Маріуполь на поєдинок 7-го туру УПЛ 27 серпня, аргументуючи це тим, що місто перебуває близько до зони АТО і грати там небезпечно.

Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу має винести рішення щодо цього матчу 11 вересня. ФК “Маріуполь” наполягає на технічній поразці для “Динамо”, тоді як столичний клуб вимагає перенесення гри.

Продовжуючи протистояння з “Динамо”, віце-президент “Маріуполя” Андрій Санін виступив із заявою, повідомивши, що після вибуху авто неподалік стадіону в Києві “Маріуполь”, швидше за все, зажадає від “Динамо” дзеркальних гарантій безпеки.

“Знову теракт в центрі Києві з людськими жертвами. Схоже, що після цього називати Маріуполь небезпечним містом навряд чи хто зважиться, сумна “пальма терористичної першості” точно належить не нам, – написав Санін у “Фейсбуці”. – А ось з приводу безпеки ФК “Маріуполь” під час перебування в столиці у мене вже виникають обґрунтовані сумніви. Адже тут я повністю солідарний з вельмишановним Ігорем Михайловичем [Суркісом, президентом “Динамо”]: “…Я в першу чергу відповідаю за їхнє життя і здоров’я. Як я буду далі жити, якщо щось трапиться? (с)”.

“Тому, посилаючись на прецедентне право і рішення ПЛУ і ФФУ, ми, швидше за все, наполягатимемо на дзеркальному виконанні ФК “Динамо Київ” усіх тих вимог у сфері забезпечення безпеки, які свого часу висувалися перед нами, а саме: 

1. Надання письмових гарантій безпеки від ГУ НП, СБУ та міської мерії.

2. Супровід екіпажами дорожньої поліції клубного транспорту на території Київської області та м. Київ.

3. Цілодобова охорона місць проживання футболістів і персоналу ФК “Маріуполь” силами воєнізованої охорони або інших структур, що мають відповідну ліцензію.

4. Завчасне надання актів готовності приймаючого стадіону і планів забезпечення безпеки, підписаних ГУ НП, СБУ, мерією і т.д.

5. Опція – надання оперативного зведення щодо ситуації у приймаючому місті з точки зору громадської безпеки і рівня терористичних загроз”.

“У міру наближення матчу в Києві цей список буде розширюватися, адже, в повній відповідності з регламентами ФІФА і УЄФА, “…безпека понад усе”, – підсумував Санін.

Матч другого кола УПЛ між “Динамо” й “Маріуполем” у Києві має відбутися на початку грудня в рамках 18-го туру УПЛ.

Читайте також:
ГУ СБУ і Нацполіції надали “Динамо” гарантії безпеки в Маріуполі.
Суперник кличе, але кияни не їдуть

Як писала “Новинарня“, керівництво київського “Динамо” з початку літа кілька разів заявляло про відмову везти команду на матч у Маріуполь без отримання гарантій безпеки найвищого рівня.

“Динамо” надіслало запити в центральні відомства МВС і СБУ та отримало листи, в яких зазначено, що в Маріуполі рівень терористичної загрози “червоний”, проведення матчу не рекомендується та потрібно особливі зусилля для забезпечення безпеки.

Натомість заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін у своєму листі зазначав, що потрібні заходи будуть вжиті і проведення матчів у Маріуполі цілком безпечне.

Президент Федерації футболу України Андрій Павелко запропонував разом із футболістами “Динамо” приїхати на цю гру в їх клубному автобусі.
Ватажок бойовиків “ДНР” Олександр Захарченко заявив, що дав наказ припинити обстріли на Маріупольському напрямку в день футбольного матчу “Маріуполь” – “Динамо”.
Місія ОБСЄ заявила, що буде присутня в Маріуполі на матчі з “Динамо”.

У матчі 5-го туру УПЛ в Маріуполі грали львівські “Карпати”, які спершу також відмовлялися від поїздки на Схід. На стадіоні були присутні майже 9 тисяч осіб, і гра пройшла без ексцесів.

Віце-президент “Динамо” Андрій Мадзяновський 22 серпня остаточно заявив, що “Динамо” не поїде на матч у Маріуполь і подасть до суду в разі зарахування технічної поразки. Він аргументував відмову питанням безпеки.

Віце-президент УЄФА Григорій Суркіс виступає проти проведення будь-яких матчів Української прем’єр-ліги в Маріуполі, заявляючи, що там небезпечно.

Принципову позицію братів Суркісів щодо непроведення матчу в “Маріуполі” пояснюють загостренням їх протистояння з президентом “Шахтаря”, олігархом Рінатом Ахметовим, до “пулу” якого входить ФК “Маріуполь”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна