“Динамо” відмовилося їхати в Маріуполь, а три очки виборюватиме в суді

 

Київське “Динамо” точно не поїде на матч 7-го туру УПЛ в Маріуполь, запланований на 28 серпня, і подасть до суду в разі зарахування технічної поразки.

Про це заявив в інтерв’ю “Подробностям” віце-президент “Динамо” Андрій Мадзяновський. 

“За таких умовах, які склались на сьогоднішній день, і тих обставинах, звичайно – ні”, – сказав Мадзяновський, відповідаючи на запитання про поїздку на Донеччину.

“Для президента київського “Динамо” та менеджменту здоров’я й життя гравців і вболівальників є вищим за результати. І звичайно, це рішення приймалося лише на підставі закону, лише на підставі регламентних норм, якими регулюється проведення матчу чемпіонату України”, – додав він.

Мадзяновський зазначив, що клуб не боїться технічної поразки.

“У Федерації [футболу України] є така можливість – зарахувати нам технічну поразку, але це нас не лякає. Чому? Тому що в нас є впевненість в тому, що наші дії ґрунтуються виключно на законі”, – сказав Мадзяновський.

“Ми змушені будемо звернутися в Міжнародний спортивний суд, де наші доводи будуть враховані і буде прийнято законне рішення”, – висловив упевненість віце-президент “Динамо”.

 

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський назвав позицію “Динамо” відмовою підтримати маріупольців.

“Відмова “Динамо” (Київ) – моєї улюбленої команди – це удар нижче поясу для маріупольців, по великому рахунку. Це відмова підтримати людей, які потерпають від війни проти Росії”, – сказав Жебрівський у коментарі “Українській правді”.

За його словами, Маріуполю сьогодні потрібна підтримка українського суспільства.

“Коли до нас у Маріуполь приїжджав Святослав Вакарчук, він збирав [на концерті групи “Океан Ельзи”] до 50 тисяч людей. СБУ, Нацгвардія, ЗСУ і поліція забезпечили громадський порядок там. Так, на сьогодні всі заходи, які відбуваються в Маріуполі – це величезне навантаження на правоохоронців. Але ми безпеку забезпечимо”, – додав Жебрівський.

“На сьогодні все можна виправдати чим хочеш, але кожна людина має зробити внесок в перемогу над Росією, таким внеском був би матч з Маріуполем. Те, що робить Суркіс – показує наплювательське відношення до людей, які на лінії вогню”, – сказав голова ВЦА, додавши, що “Динамо” як найтитулованіший український клуб мусив би показати приклад іншим.

Читайте також:
Місія ОБСЄ буде присутня в Маріуполі на матчі з “Динамо”, – Хуг

Як писала “Новинарня“, керівництво київського “Динамо” вже кілька разів заявляло про відмову везти команду на матч у Маріуполь без отримання гарантій безпеки найвищого рівня.
“Динамо” надіслало запити в МВС і СБУ та отримало листи, в яких зазначено, що в Маріуполі рівень терористичної загрози “червоний”, проведення матчу не рекомендується та потрібно особливі зусилля для забезпечення безпеки.
Натомість заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін у своєму листі зазначав, що потрібні заходи будуть вжиті і проведення матчів у Маріуполі цілком безпечне.
Президент Федерації футболу України Андрій Павелко запропонував разом із футболістами “Динамо” приїхати на цю гру в їх клубному автобусі.
Навіть ватажок бойовиків “ДНР” Олександр Захарченко заявив, що дав наказ припинити обстріли на Маріупольському напрямку в день футбольного матчу “Маріуполь” – “Динамо”.

Нагадаємо, що в матчі 5-го туру УПЛ в Маріуполі грали львівські “Карпати”, на стадіоні були присутні без ексцесів майже 9 тисяч осіб.

У разі, якщо “Динамо” не приїде на матч у Маріуполь, команді можуть зарахувати технічну поразку з рахунком 0:3.

Юнацька команда “Динамо” (U19) вже не приїхала до Маріуполя на матч своєї першості, який мав відбутися 18 серпня.

Масовану інформаційну підтримку відмові “Динамо” проводити матч у Маріуполі надали телеканали “1+1” та “2+2”, що належить мільярдеру Ігорю Коломойському, та канал “Інтер” у власності в олігархів Сергія Льовочкіна й Дмитра Фірташа, який є одним зі спонсорів “Динамо”.

Так, у сюжеті “ТСН. Тиждень” були показані фото обстрілу “градами” Маріуполя трирічної давнини із зазначенням, ніби це відбувається у січні 2017 року.

Принципову позицію братів Суркісів щодо непроведення матчу в “Маріуполі” пояснюють загостренням їх протистояння з президентом “Шахтаря”, олігархом Рінатом Ахметовим, до “пулу” якого входить ФК “Маріуполь”.

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна