Бригаду швидкого реагування НГУ відвідав нетиповий американський “шеф”

 

Бригаду швидкого реагування НГУ відвідав радник командувача Нацгвардії України з розвитку воєнної доктрини та військової освіти, капітан національної гвардії штату Каліфорнія сухопутних військ США Сергій Лучніков.
Про це 8 вересня повідомляє прес-служба бршр – в/ч 3018.

Метою візиту Лучнікова було ознайомлення з командуванням бригади швидкого реагування, завданнями, що покладені на бригаду, та процесом реформування згідно до стандартів, наближених до стандартів НАТО.

“Офіцер з неприхованою зацікавленістю спілкувався з командуванням бригади про все. Його цікавила не тільки матеріальна база, яка створюється, та нові зразки техніки, що надходять на озброєння, а й думки сержантів та офіцерів взводної та ротної ланки щодо нюансів сучасної програми бойової підготовки. Каліфорнійський нацгвардієць обідав разом із солдатами в польових умовах, був присутній на планових заняттях танкістів”, – ідеться в повідомленні.

“Більш як дві години тривала розмова з танкістами бригади швидкого реагування про їх бойовий досвід та недосконалу на даний час систему технічного забезпечення. Обговорювали американські стандарти підтримання боєздатності бойових машин, стандарти забезпечення та нормативи, а також можливість їх застосування в Національній гвардії України”, – зазначили в бригаді.

Зокрема, американець особисто взяв участь у заняттях з тактики з особовим складом нещодавно сформованої 4-ї роти оперативного призначення.

“Капітан Сергій Лучніков був не схожим на більшість офіційних осіб, які знайомляться з військовою частиною. Усвідомлюючи, що перед ним не розігрують «чергову показуху», він ввічливо питав дозволу в молодших офіцерів та сержантів щодо можливості поспілкуватися з ними в зручний для військовослужбовців час. Терпляче чекав, коли пообідають танкісти, які прибули останніми зі стрільб до польового табору, поки командир роти проведе нараду з особовим складом, і лише тоді просив розповісти йому про бойові можливості танків та показати їх оснащення. Думка простого солдата для нього була не менш цікава, ніж думка командира”, – повідомили в бригаді.

“Висока особиста мотивація до військової служби, високі темпи комплектування підрозділів бригади та загальна натхненна атмосфера всіх категорій військовослужбовців бригади вразили американського радника”, – йдеться у звіті.

Читайте також:
“Армія майбутнього вже поруч”.
Контрактник НГУ – про півроку в бригаді швидкого реагування

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна