На Донеччині шукали останки загиблих в АТО, а знайшли і перепоховали 27 радянських бійців

 

У селі Берестове Соледарської міської об’єднаної територіальної громади на Донеччині відбулося урочисте перепоховання останків 27 радянських військових, які загинули під час звільнення Бахмутського району від гітлерівських військ у 1941-1943 роках.

Пошукова група «АДВІС “Плацдарм”» проводить пошук та ідентифікацію загиблих учасників АТО, і в ході пошукових робіт виявила також рештки радянських солдатів, повідомляє “Еспресо TV”.

У церемонії перепоховання взяли участь військовослужбовці Збройних сил України та волонтери, вбрані в однострої Радянської армії.

Пошуковці виставили на огляд також знайдену під землею зброю й речі загиблих.

DSC_0057

“Члени загону провели велику дослідницьку роботу та встановили, що рештки належать військовослужбовцям 12-ї та 37-ї армій, 1-ї та 3-ї гвардійських армій. Через незаконну діяльність так званих «чорних археологів» поки що неможливо встановити особи загиблих, проте пошуковий загін не втрачає надії віднайти рідних загиблих”, – інформує прес-служба Донецької ОДА.

“Всі ми розуміємо, що війна не завершена до того часу, поки останній солдат не буде похоронений. У Другій світовій війні загинуло дуже багато наших хлопців, дуже багато зникли без вісти, тому такі заходи слугують нагадуванням про мужність та героїзм захисників Батьківщини”, – підкреслив на церемонії перепоховання заступник голови облдержадміністрації Владислав Лаврик.

“Та страшна війна зачепила кожну родину. Хтось був на фронті, хтось у тилу, хтось у підпіллі. Зараз, на жаль, іде неоголошена війна. Наші хлопці та дівчата захищають рідну землю від нових загарбників. Я впевнений, що перемога буде за нами, тому що ми на своїй Богом даній землі”, – заявив Лаврик.

Читайте також:
На Донеччині урочисто перепоховали майже сотню військових,
загиблих у ІІ Світовій війні

На Львівщині урочисто перепоховали 23 вояків дивізії “Галичина”. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна