НАБУ вилучило в судді Вищого адмінсуду понад 100 тис. доларів готівки

 

Суд наклав арешт на 100 тисяч доларів, понад 5 тисяч євро та 430 фунтів стерлінгів готівки, яку детективи НАБУ вилучили під час обшуку у квартирах та службовому кабінеті судді Вищого адмінсуду Олега Голяшкіна.

Про це повідомляють “Наші гроші” з посиланням на ухвалу Галицького райсуду Львова.

Зазначається, що згадану готівку було вилучено 9 серпня під час обшуку двох об’єднаних квартир по вулиці Лаврській, 10 у Києві. Суддя Голяшкін не зміг підтвердити та пояснити законність набуття понад $37 тисяч.

Окрім того, в той же день під час проведення обшуку в службовому кабінеті судді Голяшкіна у ВАСУ детективи НАБУ вилучили 1 тисячу доларів. Суддя пояснив, що дані кошти йому не належать та про них йому невідомо.

Постановою детектива вказані кошти визнані речовими доказами у кримінальному провадженні за статтею “Декларування недостовірної інформації”.

У своїй декларації за 2016 рік суддя вказав квартиру площею 71 кв. м у Києві, яка належить його матері Вірі Голяшкіній. Це квартира в центрі Києва по вулиці Лаврській, яка об’єднана з іще однією квартирою (62 кв. м), що теж належить матері судді. Друга квартира в декларації судді ніяк не фігурує.

У Голяшкіних є родинна квартира у місті Слобожанське Дніпропетровської області і два гаражі там же. На трьох дітей Голяшкіна у 2012 році була оформлена квартира в Дніпрі. У дружини судді також є квартира у Бахмутському районі Донеччини.

Крім того, Голяшкін вказав, що може безоплатно користуватися квартирою площею 86 кв. м у Києві, що належить Юрію Лебедєву.

Однак журналісти “Наших грошей” з’ясували, що Лебедєв сам і проживає у цій квартирі. Також вони встановили, що Голяшкін претендує на службове житло у столиці.

Окрім того, 2016 рік суддя Голяшкін задекларував власних 61 тисячу доларів готівки та ще 7 тисяч євро, що належать дружині. На банківських рахунках – усього 1260 гривень.

При цьому за рік Голяшкін заробив 367 тисяч гривень, а його дружина Олена Голяшкіна, яка навчається у Національній академії держуправління при Президентові України, – 36 тисяч гривень стипендії.

У 2015 році Олена Голяшкіна працювала секретарем судового засідання ВАСУ.

А син Голяшкіних у 2016-му отримав у подарунок 220 тисяч гривень від іноземної громадянки Людмили Гулакової.

Читайте також:

Вищий адмінсуд скасував рішення ВРЮ про звільнення судді, яка з порушеннями судила майданівців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна