Глава німецького МЗС похвалив Путіна за ідею про миротворців

 

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель позитивно відгукнувся про заяву президента РФ щодо миротворців ООН на Донбасі.

Зокрема, він наголосив, що цією нагодою необхідно скористатися для обговорення нових способів вирішення конфлікту, пише “Європейська правда” з посиланням на The Associated Press.

Розмовляючи з журналістами в кулуарах парламенту в Берліні, Габріель заявив, що для нього заява Путіна була несподіваною. Проте він “дуже радий, що російський президент спообіцяв продовжувати переговори щодо вимог, які Росія раніше відхиляла“.

“Що ще важливіше, ця пропозиція щодо миротворчої місії ООН на сході України показує, що Росія зазнала змін у своїй політиці, які ми не повинні упускати”, – сказав він.

“Було б добре, якби ми прийняли цю пропозицію як готовність до обговорення нових способів розрядки напруженості”, – додав Габріель.

Як повідомляла “Новинарня“, президент РФ Володимир Путін у Китаї заявив, що не проти введення на Донбас миротворців ООН, але тільки за виконання низки умов – зокрема, розміщення їх лише уздовж лінії розмежування та консультацій на цю тему з керівництвом організацій “ДНР” та “ЛНР”. серпня.

Водночас перший заступник міністра закордонних справ України, глава місії України при НАТО Вадим Пристайко заявляв, що Росія блокує введення миротворців ООН на Донбас.

Читайте також:

Путін перевернув ідею Порошенка про миротворців на Донбасі “з ніг на голову”, – Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна