Генпрокурор Луценко розказав про свою підвищену зарплату і допомогу пораненим

 

За серпень генеральний прокурор Юрій Луценко отримає підвищену зарплату – 94 тис. грн., що на 45 тис. грн. більше, ніж раніше, і пояснюється “активізацією роботи прокуратури”.
Про це він розповів на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“З початку моєї роботи на посаді генпрокурора я заявив, що підвищення зарплат прокурорів можливе лише після відчутної активізації нашої роботи.
В минулому році правоохоронці виявили і відправили до суду 1739 корупціонерів і повернули до бюджету 10 млрд. грн.
За півріччя 2017 року ми відправили до суду 1202 корупціонера і поповнили бюджет рекордними 45 млрд. грн.
Саме тому вважаю справедливим рішення ВР та уряду про підвищення зарплат прокурорів”, – написав Луценко.

“Відтак прокурор ГПУ в залежності від вислуги отримуватиме 20-34 тис. грн. (було 16-23), прокурор регіональної та місцевої [прокуратури] отримає 14-26 тис. грн. (було 9-14)”, – пояснив він.

“Оклад генпрокурора і його заступників уряд прирівняв до керівників інших правоохоронних органів. Відтак я отримаю за серпень 94 тис. грн. (було 49)”, – зазначив Юрій Луценко.

“Знаю, це багато. Вважаю, що я ці гроші відпрацьовую. І все ж я вирішив щомісяця 24 тисячі виділяти на благодійні цілі пораненим в АТО”, – додав він.

Читайте також:
Уряд зменшив зарплату генпрокурора і його заступників

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна