Перша доба “шкільного перемир’я”: 18 обстрілів, бій на промці, двоє поранених

 

Перша доба “шкільного перемир’я” в районі проведення АТО (25 серпня), на жаль, не пройшла повністю спокійно. Якщо вдень кількість збройних провокацій з боку противника була мінімальною, то ближче до вечора бойовики дещо активізували обстріли наших позицій.

Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 18 разів відкривали вогонь. Двоє українських військових отримали поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Донецький напрямок. Напружена ситуація й надалі зберігається у районі Авдіївської промзони. Тут майже з 17-ї години і впродовж декількох годин бойовики незаконних збройних формувань вели вогонь по опорних пунктах сил АТО із гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї. Також бандити випустили по позиціях ЗСУ 10 мін калібру 120 міліметрів.

“Враховуючи, що обстріл ворога був досить агресивний, цілеспрямований і напряму загрожував нашим військовим, сили АТО відкрили вогонь у відповідь. У результаті цього протистояння двоє українських бійців отримали поранення”, – сказано в повідомленні.

Також ввечері випадки застосування ворогом зброї зафіксовані у районі шахти “Бутівка”.

До 18:00 бойовики відкривали вогонь неподалік селища Зайцеве, декілька разів били з гранатометів і великокаліберних кулеметів у районі Авдіївської промзони.

На Маріупольському напрямку бойовики стрілецькою зброєю намагалися спровокували наших військових на підступах до Водяного, Талаківки, Гнутового, Павлополя, Лебединського, Широкиного та Чермалика.

“Майже повністю дотримувались режиму припинення вогню бойовики лише на Луганському напрямку. Тут за добу ворог лише один раз не прицільно використав зброю неподалік Малинового”, – зазначили у штабі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на початку доби 25 серпня помер український військовий, який зазнав поранень поранень біля Талаківки о 23:45 24 серпня.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна