Про що в Мінську домовилися щодо України Волкер і Сурков

 

Помічник президента Росії Владислав Сурков заявив, що домовився зі спецпредставником США з питань України Куртом Волкером продовжити спільну роботу з українських питань.

“Ми погодилися, що поточна ситуація на південному сході України не може влаштовувати ні сторони, ні зовнішні сили, що сприяють врегулюванню, – сказав він за підсумками зустрічі. – Прихильність Мінським угодам під сумнів не ставилася: обидві сторони запропонували свіжі ідеї та новаторські підходи щодо їх реалізації”, – цитує Суркова російське видання “Коммерсант”.

Як повідомив журналістам речник Міністерства закордонних справ Білорусі Дмитро Мирончик, зустріч Волкера й Суркова за зачиненими дверима почалася близько 14:00, а завершилася після 17:00. Зазначається, що сторони обговорили шляхи врегулювання конфлікту на Донбасі.

Спілкування із пресою у Курта Волкера на 21 серпня не було заплановано.

У посольстві США в Мінську на запит “Радіо Свобода” повідомили, що брифінг Волкера для преси відбудеться 22 серпня у Вільнюсі, куди спецпредставник відбуває після Мінська для переговорів з урядом Литви щодо врегулювання українського питання.

Як відомо, 23 серпня Курт Волкер поїде до Києва, де приєднається до міністра оборони США Джеймса Меттіса на зустрічах із представниками влади України для обговорення “наступних кроків у дипломатичних переговорах із відновлення суверенітету і територіальної цілісності України”.

 

Читайте також:
США можуть оголосити про летальну зброю для України в День Незалежності, – Гонгадзе

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна