Перша зустріч Волкера і “няньки сепаратистів” Суркова буде закрита для ЗМІ

 

Зустріч спецпредставника США з питань України Курта Волкера із представником Росії Владиславом Сурковим, яка відбудеться в понеділок, 21 серпня, в Мінську, буде закрита для преси.
Про це повідомив прес-секретар МЗС Білорусі Дмитро Мирончик, передає РІА “Новости”.

“Підтверджую, що така зустріч сьогодні відбудеться, вона пройде в закритому для преси форматі”, – сказав Мирончик.

За даними дипломатичного джерела, зустріч Суркова і Волкера запланована орієнтовно на другу половину дня.

Після зустрічі з Сурковим в Мінську та візиту до Вільнюса Волкер приїде в Київ, де 23 серпня приєднається до міністра оборони США Джеймса Меттіса на зустрічах із високопосадовцями України для обговорення наступних кроків щодо відновлення суверенітету й територіальної цілісності України.

Як писала “Новинарня“, Курт Волкер був призначений на новостворену посаду спецпредставника Держдепу з питань України 7 липня.
Раніше – за часів адміністрації Обами – питання України в американському зовнішньополітичному відомстві курирувала помічник держсекретаря у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд.

У липні Волкер провів низку зустрічей у Києві та відвідав Донбас, побувавши в промзоні Авдіївки.

Читайте також:
Держдеп США чекає прогресу на Донбасі
після призначення спецпредставника Волкера

Для США проблема Криму не відрізняється від проблеми Донбасу, – Волкер

Напередодні зустрічі Волкера і Суркова в Мінську американський канал Fox News оприлюднив матеріал, у якому стверджується, що саме радник президента РФ Владислав Сурков зіграв центральну роль у заохоченні, організації та управлінні проросійськими сепаратистами, які борються проти уряду України.

Співрозмовники Fox кажуть, що головний помічник президента Росії Володимира Путіна Сурков був пов’язаний з бойовиками, які захопили території на сході України, з початку 2014 року, незабаром після того, як російські війська окупували Крим. Він перебуває під американськими та європейськими санкціями за свою роль у анексії Криму.

“Путін – батько сепаратистського руху. Сурков – няня”, – сказав у коментарі Fox News Валентин Наливайченко, який очолював СБУ протягом перших 15 місяців після Майдану.

Сурков не відповів на запитання журналістів, відправлені через прес-службу Кремля.

Читайте також:
Сурков їде в Донецьк із мільярдом рублів від Кремля, – розвідка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна