Міністр оборони США розповів, для чого їде в Київ

 

Міністр оборони США Джеймс Меттіс під час найближчого візиту в Київ збирається підкреслити прихильність США до стратегічного партнерства з Україною.
Про це йдеться в заяві на сайті Пентагону.

“В Україну я їду, щоб відзначити День Незалежності, і просто щоб переконатися, що вони знають, що ми усвідомлюємо цінності і те, що вони намагаються зібрати з історії, яка була у них в минулому. Нелегко створити демократію. Нелегко створити суверенну державу, особливо зараз, коли Росія порушує територіальну цілісність”, – заявив Меттіс.

Глава Пентагону додав, що збирається піти на парад у День Незалежності, 24 серпня, і зустрітися з президентом Порошенком та міністром оборони Полтораком, щоб “підкреслити нашу відданість стратегічному партнерству і підтримку їхнього суверенітету і територіальної цілісності, а також підкреслити підтримку США у сфері навчання, спорядження та консультування для підвищення потенціалу їхніх [збройних] сил”.

До учасників зустрічі приєднається посол Волкер, спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України.

“Як і в багатьох інших місцях в світі, зараз я підтримую дипломатичне керівництво і зусилля держсекретаря Тіллерсона, щоб працювати з нашими союзниками по НАТО та Україною і продовжувати наполягати на зобов’язаннях Росії згідно з Мінським домовленостями. Сюди входить негайне припинення вогню, виведення важкої зброї і безперешкодний доступ для моніторингу ОБСЄ”, – підкреслив Джеймс Меттіс.

Читайте також:
США можуть оголосити про летальну зброю для України в День Незалежності, – Гонгадзе

Стали відомі всі країни, чиї військові та міністри оборони візьмуть участь
у параді в Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна