Стали відомі всі країни, чиї військові та міністри оборони візьмуть участь у параді в Києві

 

У військовому параді з нагоди Дня незалежності України 24 серпня в центрі Києва в складі парадних розрахунків і знаменних груп візьме участь 231 військовослужбовець із 10 іноземних держав. Про це повідомив позаштатний радник президента України, помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

“Офіційно. Парадні розрахунки (взводного розміру): Велика Британія, Грузія, Канада, Литва, Молдова, Польща, США. Знаменні групи: Латвія, Румунія, Естонія. Всього: 231 військовослужбовець”, – написав Бірюков в своїй сторінці у “Фейсбуці” у п’ятницю, 18 серпня.

Він також написав про участь в урочистостях з нагоди Дня незалежності України міністрів оборони дев’яти країн, заступника міністра оборони ще однієї країни і багатьох офіційних гостей і делегацій. (Раніше глава МОУ Степан Полторак анонсував присутність на параді 11 міністрів оборони).

“Головним сюрпризом”, який анонсував Бірюков, виявилася присутність на параді в Києві глава Пентагону Джеймса Меттіса.

Реагуючи на офіційну інформацію про візит в Україну 24 серпня міністра оборони США Меттіса, Юрій Бірюков назвав інші країни, з яких прибудуть міністри оборони: Грузія, Естонія, Латвія, Литва, Молдова, Польща, Чорногорія, а також заступник міністра борони Великої Британії.

Читайте також:
Полторак приїхав на репетицію параду на метро. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна