Порошенко зробив перестановки у представництві президента в АР Крим

 

Петро Порошенко підписав указ про призначення Бориса Бабіна постійним представником президента в Автономній Республіці Крим.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

Раніше із вказаної посади була звільнена Наталія Попович.

Президент зазначив, що після зустрічі з уповноваженим президента у справах кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим та головою Меджлісу Рефатом Чубаровим доручив уважно проаналізувати діяльність представництва президента в Криму.

“На жаль, факти які передавали мені громадські активісти, представники Меджлісу, значною мірою були підтверджені. Це дало підстави прийняти рішення щодо необхідних кадрових дій”, – сказав Порошенко.

Президент вважає, що у структурі представництва має бути окрема посада з правозахисним статусом, щоб питання захисту прав кримськотатарського народу залишалося першим пріоритетом.

“Доручив підготувати зміни до указу стосовно діяльності представництва президента в Криму, де ми покладаємо ці обов’язки на першого заступника”, – зазначив Порошенко.

Він підписав розпорядження про призначення Ізета Гданова на посаду першого заступника постійного представника президента України в Криму.

Також, за словами президента, мають бути якісно підготовлені зміни до Конституції. які б сприяли деокупації півострова.

“Ми активізуємо роботу робочої групи, і найближчим часом хотів би, щоб проект змін до Конституції з цих позицій якнайшвидше презентували у Верховній Раді”, – зазначив Порошенко.

Важливим завданням президент також назвав захист прав людей, які постраждали внаслідок незаконної анексії Криму.

“Тут я покладаюся на ваш досвід. Сподіваюсь, що ви з перших днів будете залучені до активної і відповідальної роботи”, – звернувся глава держави до Ізета Гданова.

Особливий акцент президент зробив на юридичному захисті державних інтересів в окупованому Криму. Мова йде про конфісковану державну власність, юридичний захист в міжнародних судах, координацію діяльності українських суб’єктів господарювання, приватних осіб, які втратили свою власність.

“Затягувати з цим не бачу ніякої можливості. З перших днів чекаю продуктивної, ефективної, державницької роботи”, – резюмував глава держави.

 

Читайте також:
Прокуратура АРК просить повідомляти про факти
привласнення окупантами майна українців у Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.