Прокуратура АРК просить повідомляти про факти привласнення окупантами майна українців у Криму

 

Прокуратура Автономної Республіки Крим (Україна) просить повідомляти про факти умисного пошкодження, знищення, незаконного привласнення, розтрати та заволодіння окупаційною владою Криму приватного і державного майна.

Про це повідомила прес-служба прокуратури АРК.

“У зв’язку з цим, у разі наявної у вас інформації про такі факти або якщо ваше майно було незаконно націоналізоване, захоплене чи мали місце інші порушення ваших майнових прав, ви можете звертатися до прокуратури АР Крим (м. Київ, вул. Ділова, 24) за телефоном (044) 569-73-57 або повідомляти про такі факти на електронну адресу: [email protected]“, – зазначили у відомстві.

У прокуратурі наголошують, що такі факти є воєнними злочинами, на які розповсюджується юрисдикція Міжнародного кримінального суду.

“Прокуратура АР Крим вживатиме всіх можливих заходів для захисту порушених прав громадян на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя та притягнення до відповідальності винних осіб”, – сказано в повідомленні.

Відомо, що принаймні квартири українських військових, які вийшли з Криму, були привласнені окупаційною владою.

Читайте також:
Незаконний в’їзд у Крим: прокуратура АРК арештувала три кораблі
і подала перші позови до авіакомпаній

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна