В “армії ДНР” формують антиснайперські групи під керівництвом спецназу ГРУ ГШ ЗС Росії, – “ІС”

 

Через активність снайперів сил АТО на Донеччині російське командування “армії ДНР” формує так звані “антиснайперські групи” під контролем інструкторів спецназу Головного розвідувального управління генштабу ЗС Росії.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться у зведенні групи “Інформаційний спротив” від 16 серпня, яке поширив її координатор, нардеп Дмитро Тимчук.

“За розпорядженням командування «1-го АК ДНР», у двох бригадах і трьох окремих батальйонах зі складу даного «армійського корпусу» проводиться відбір і підготовка особового складу для формування так званих «антиснайперських груп». Процес здійснюється під контролем і керівництвом групи «інструкторів» зі складу частин спецназу ГРУ ГШ РФ (близько 10 осіб, прибули до Донецька з Ростова-на-Дону, РФ) спеціально для виконання даного завдання)”, – сказано в повідомленні.

Як інформує “ІС”, даний процес ініційований російськими кураторами в штабі 1-го армійського корпусу “ДНР”, які стурбовані “активністю снайперів ЗСУ на передньому краї, озброєних сучасними снайперськими комплексами західного виробництва, що вже призвело до невиправданого збільшення втрат у підрозділах” першого ешелону.

Для цих “антиснайперських груп” очікуються цільові поставки російських снайперських гвинтівок ВССК “Вихлоп” (6С8).

Зазначається, що наразі як мінімум вісім таких гвинтівок уже застосовуються в складі російських ДРГ в зоні АТО.

Читайте також:
Біля Мар’їнки від пострілу снайпера загинув боєць ЗСУ

Знищений снайпер “ДНР” виявився росіянином.
Його знешкодив 19-річний “Звір”, – 72-га бригада

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна