Stratfor: Російське вторгнення в Європу малоймовірне

 

Американська приватна розвідувально-аналітична компанія Stratfor оприлюднила прогноз щодо можливого вторгнення Російської Федерації в Європу. У зоні ризику опинилися країни Балтії, Центральної і Південної Європи, повідомляє “Апостроф”.

“Росія прагне запобігти розширенню НАТО і ЄС, а також посіяти розбрат між ними – в першу чергу, в питанні санкцій і посилення обороноздатності”, – сказано в доповіді.

На відміну від держав на “задньому дворі” Росії, у країн європейської периферії мало підстав боятися звичайної військової агресії Москви, зазначають у Stratfor.

І хоча російське вторгнення в регіон виключити не можна, воно малоймовірне, оскільки ці країни або є членами НАТО (балтійські), або розташовані далеко від Росії (балканські), або ж те й інше (Центральна та Південна Європа).

“Однак війська – не єдиний інструмент в арсеналі Росії. І деякі тактики гібридної війни, включаючи політичні маніпуляції, каральні енергетичні та економічні заходи, кібератаки, диверсійні, пропагандистські і дезінформаційні кампанії, становлять особливу загрозу для країн на краю Європи”, – сказано в повідомленні.

Читайте також:
Путін уже не довіряє ФСБ, – Stratfor

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.