Шабуніну присудили особисте зобов’язання

 

Дніпровський районний суд Києва відпустив керівника ГО “Центр протидії корупції” Віталія Шабуніна під особисте зобов’язання.

Про це надвечір 16 серпня повідомляє “Українська правда”.

“Застосувати щодо Шабуніна Віталія запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання”, – сказав головуючий суддя.

Шабуніна зобов’язала упродовж двох місяців – до 14 жовтня – повідомляти слідчих, прокурора та суд про зміну місця проживання і роботи.

Нагадаємо, ідеться про справу щодо завдання Шабуніним ушкоджень “середньої тяжкості” Всеволоду Філімоненку, який називає себе журналістом (ст. 122 ККУ).

Адвокати та колеги Шабуніна із ЦПК зазначають, що текст висновку експерта, який розглядали в суді, містить неточності, а інколи і неправдиві факти. Так, ушкодження у Філімоменка зафіксовано на лівій стороні обличчя, хоча на відео видно, що Шабунін бив його по правій половині.

Крім того, як випливає з тексту експертизи, лікарі “швидкої”, котрі госпіталізували Всеволода Філімоненка, не виявили ушкоджень і його перевели до іншої лікарні, де він провів 22 дні, починаючи з 9 липня.

При цьому Шабунін заявляє, що на місці події Філімоненко від госпіталізації відмовився. Адвокати, посилаючись на висновок судмедексперта, вказують на цей факт: ушкодження Філімоненка (нібито струс мозку) зафіксовані лише через 12 днів після інциденту – 20 липня, хоча інцидент стався 8 липня.

Конфлікт між Віталієм Шабуніним і відеоблогером каналу “Голос народу” Всеволодом Філімоненком стався 8 червня перед відвіданням Шабуніним Дніпровського військкомату, куди його напередодні викликали повісткою.

Голова “ЦПК” вважає виклик до військкомату та інші заходи силових органів тиском влади через його антикорупційну активність. Журналіста з Луганська Філімоненка, який є також помічником нардепа Сергія Мельничука, Шабунін називає виконавцем замовлень групи провладних політиків.

В епізоді перед тим, як Шабунін ударив Філімоненка в щелепу, останній наполегливо слідував за ним із мікрофоном, повторюючи одні й ті самі запитання, чому Віталій не воює в АТО.

Шабунін стверджує, що вдарив відеоблогера за те, що той довів до сліз його колегу по ЦПК Олександру Устинову.

Раніше Філімоненко так само “діставав” Шабуніна запитаннями про його доходи тощо.

Цього ж дня біля Дніпровського РВК Філімоненко бризнув в обличчя Шабуніну з газового балончика.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна