Антикорупціонер Шабунін розповів, про що з ним говорили у військкоматі

 

У Дніпровського райвійськкомату Києва немає претензій до голови ГО “Центр протидії корупції” Віталія Шабуніна, але звідти його відправили розбиратися зі своїм військовим обліком до іншого РВК, за місцем проживання.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив Шабунін після ранкового візиту 8 червня у Дніпровський РВК, чиї офіцери напередодні зі скандалом вручали йому повістку для звірення особових даних.

“В результаті. У Дніпровскому військкоматі сказали, що я “не їх клієнт” і мені треба звертатися у свій військкомат за пропискою, куди я і вирушив після цього.Отримав направлення на проходження медкомісії”, – написав Шабунін у “Фейсбуці”.

Громадський активіст розповів, що у Дніпровському РВК говорив із військовим комісаром Олегом Орлом та з’ясував, чому повістку йому приносили троє офіцерів у супроводі невідомих осіб із відеокамерою.

“У них (військкомату) до мене питань немає взагалі, і вони самі “в шоці” – не розуміють, що відбувається.
Зі слів пана Орла, відбулося наступне: до нього надійшла вказівка від ЗСУ виставити за моєю адресою трьох представників комісаріату у “групу розшуку”, яку застосовують для відлову дезертирів (в оригіналі – “дизертирів”) або призовників.
З його слів, така група не мала застосовуватися у моєму випадку, бо я не є офіцером запасу і не є призовником за віком. Він (Орел) погодився з тим, що поява “зрітєлєй” з камерами не могла просто співпасти з візитом його комісарів. Він пояснив, що інколи в таких групах можуть брати участь оперативні співробітники силових структур. Але вони точно не мали б в такому випадку ані представлятися екс-військовими, ані зливати в мережу відзняте оперативне відео”, – розповів Віталій Шабунін.

Він ще раз пов’язав публічне вручення йому повістки з політичним замовленням та зазначив, що відповідне відео з’явилося “на говносайтікє Філімова” (Всеволода Філімоненка), який вочевидь відпрацьовує політичне замовлення.

Філімоненко того ж дня настирливо звертався до Шабуніна із запитанням, “чому не воюєш в АТО”, отримав удар у щелепу, оприлюднив відповідне відео та заявив, ніби в нього струс мозку.

На виході з РВК Філімоненко, який представляється журналістом видання “Голос народу”, в ході полеміки з Шабуніним пирснув йому в обличчя з газового балончика.
Шабунін звернувся до лікарів.

Відео:

Ситуацію зі своїм військовим обліком Віталій Шабунін пояснив так: “Мій медичний діагноз немає ніякого відношення до того, чому я не служив. До кінця 2011 року я мав “бронь”: спочатку як студент ВНЗ і одразу потім як депутат міської ради. Одразу після чого переріс призований вік. Станом на 2014 рік (початок АТО) я вже два роки як не підлягаю загальному призову. Я не є офіцером запасу, тому не підпадав під мобілізацію”.

“Тепер будемо з’ясовувати, хто давав вказівки і організовувати “зрітєлєй” і всю цю клоунаду”, – додав він.

Нагадаємо, напередодні Шабунін виклав у ФБ фото свого тимчасового посвідчення, отриманого замість військового квитка, в якому зазначено, що він як рядовий 20 грудня 2000 року “визнаний непридатним до військової служби в мирний час, обмежено придатний у воєнний час по гр. 1 ст. 106 наказу МОУ №207-99” (відповідно до наказу, ідеться про “інфекційні та паразитарні хвороби”).

Раніше, 10 квітня, Віталій Шабунін повідомив, що під його будинком пройшов пікет, в організації якого він звинуватив заступника голови СБУ Павла Демчину.
Шабунін вказав, що виконавцем акції був Роман Матковський – діючий керівник управління СБУ із захисту національної державності.
Таким чином, на думку Шабуніна, Демчина намагається помститися “Центру протидії корупції” за позов з вимогою відкрити декларації керівництва СБУ.

Читайте також:
Починається призов офіцерів запасу після військової кафедри

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна