Доба АТО: 20 обстрілів, шість бійців з ушкодженнями, один загинув на міні

 

Упродовж минулої доби, 11 серпня, незаконні збройні формування на Сході загалом 20 разів порушували “режим тиші”.
Внаслідок бойових дій троє українських захисників були пораненні, ще троє отримали бойові травми, один загинув, підірвавшись на міні.
Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в ранковому зведенні.

“Минула доба у районі проведення АТО завершилась черговою активізацією російсько-окупаційних угруповань вздовж усієї лінії розмежування. І якщо до 18-ї години ворог невдало намагався майже всіма вогневими засобами ураження перевірити нашу оборону у районі Авдіївки, то ввечері напруження перемістилось на Луганський напрямок”, – повідомляють у штабі.

Неподалік Щастя та Новотошківського бойовики декілька разів застосовували по позиціях ЗСУ міномети та гранатомети. По опорному пункту на підступах до Сизого НЗФ випустили щонайменше п’ять мін калібру 120 міліметрів. Крім того, вночі бандити майже півгодини били зі 120-міліметрового міномету по українських укріпленнях у районі Кримського.

На Приморському напрямку з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї бойовики двічі обстрілювали наш спостережний пункт неподалік Лебединського. Також збройні провокації ворога зафіксовані в районі Мар’їнки.

На Донецькому напрямку ще один військовий отримав поранення близько 21-ї години, в результаті обстрілу позицій ЗСУ з гранатометів та великокаліберних кулеметів на околицях Авдіївки.

Як повідомляли у штабі, до 18:00 також біля Авдіївки троє бійців ЗСУ отримали поранення, ще один – бойову травму.

“У відповідь наші бійці, дозволеними засобами ураження, оперативно накрили позиції ворога”, – заявив речник штабу АТО підполковник Анатолій Стельмах.

Читайте також:
“ДНРівці” б’ють по Авдіївці, щоб створити там “сіру зону”, – штаб АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна