“ДНРівці” б’ють по Авдіївці, щоб створити там “сіру зону”, – штаб АТО

 

У районі проведення АТО в п’ятницю, 11 серпня, загострилася ситуація під Авдіївкою. З опівночі бойовики “ДНР” тричі, майже по годині, обстрілювали позиції ЗС України на підступах до міста з мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів. Українські військові накривали противника вогнем у відповідь, примушуючи дотримуватись “режиму тиші”.

На жаль, у результаті цих протистоянь троє наших бійців отримали поранення, ще один був травмований, повідомляє прес-центр штабу АТО у зведенні станом на 18:00.

“За оперативними даними, денний обстріл українських позицій бойовики влаштували для демонстрації представникам ОБСЄ напруженої ситуації в Авдіївці. У цьому районі злочинці вже неодноразово прагнуть нав’язати спільне відведення сил від лінії розмежування та створення так званої «Авдіївської сірої зони». Водночас сили АТО ніколи не планували змінювати позиції, тож місто знадиться і буде знаходитись під контролем і захистом Збройних сил України”, – наголосили у штабі.

Крім того, вночі на Луганському напрямку бойовики били з гранатометів неподалік Новоолександрівки. А під час обстрілу опорного пункту з ЗСУ в Кримському ще один український захисник отримав поранення.

Читайте також:
Через обстріли бойовиків патруль ОБСЄ не потрапив у Маріуполь,
а бійця ЗСУ поранили

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна