Через обстріли бойовиків патруль ОБСЄ не потрапив у Маріуполь, а бійця ЗСУ поранили

 

Прес-центр штабу АТО заявляє, що в четвер, 10 серпня, бойовики “ДНР” заблокували роботу міжнародних спостерігачів, внаслідок чого патрулі ОБСЄ так і не змогли проїхати в Маріуполь, а український військовий отримав пораненні.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться у вечірньому звіті штабу.

“Зранку наші сапери в районі Талаківки розпочали обстежувати ділянку дороги, по якій був запланований проїзд патрулів Спеціальної моніторингової Місії ОБСЄ на чолі із першим заступником Александром Хугом. Незважаючи на офіційно надані гарантії безпеки, близько 8-ї години бойовики розпочали обстріл позицій ЗСУ зі стрілецької зброї із залученням снайперів. У результаті цієї збройної провокації отримав поранення український військовий, який обстежував дорогу на наявність вибухонебезпечних пристроїв”, – сказано в повідомленні.

“В подальшому, для з’ясування мінної безпеки, представники ОБСЄ запустили безпілотник. Але і його бойовики обстріляли над територією, яку не контролює Україна, в районі селища Пікузи. Тож сьогодні патрулі ОБСЄ так і не змогли проїхати запланованим маршрутом у Маріуполь”, – заявили в штабі АТО.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна