Бойовики “ДНР” збили безпілотник ОБСЄ біля Пікуз і двічі затримали спостерігачів

 

Поблизу села Пікузи (колишнє Комінтернове) на підконтрольній угрупованню “ДНР” території Донецької області невідомі обстріляли безпілотник Спеціальної спостережної місії ОБСЄ. Про це СММ повідомила вдень 10 серпня на своїй сторінці у “Твіттері”.

“БПЛА СММ ОБСЄ обстріляли в підконтрольних т. зв «ДНР» Пікузах. Ще одна спроба завадити моніторингу. Спільний центр контролю і координації був присутній, але не зміг сприяти безпеці”, – йдеться в повідомленні.

Українські представники в СЦКК назвали обстріл дрона провокацією бойовиків. Натомість в угрупованні “ДНР” заявили, що це зробили українські військові.

Надалі бойовики “ДНР” не пропустили моніторингову місію ОБСЄ до підконтрольного їм Новоазовська.

“СММ знову не пускають в підконтрольний т. зв. «ДНР» Новоазовськ, що поблизу неконтрольованого кордону з РФ. Ще одне порушення Мінських угод”, – заявили в Спостережній місії ОБСЄ.

Окрім того, за інформацією ОБСЄ, групу їхніх спостерігачів сепаратисти затримали поблизу села Пікузи, після того як збили їхній безпілотник.

“Після того, як безпілотний літальний апарат був обстріляний, так звана «ДНР» затримала СММ на 20 хвилин, погрожуючи конфіскувати відео з безпілотника. Порушення Мінська”, – написали представники місії.

Нагадаємо, напередодні було знищено камеру спостереження ОБСЄ на Донецькій фільтрувальній станції.
За словами речника Міноборони з питань АТО, це наслідок обстрілу бойовиків “ДНР”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна