Жебрівський розповів, як українська частина Донеччини стає незалежною від електрики “ДНР”

 

Українська влада здійснила перепідключення міст Авдіївка та Красногорівка на Донеччині, які раніше отримували електроенергію по лініях з боку ОРДО.
Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в інтерв’ю “Укрінформу”.

“Ще орієнтовно на початку року баланс перетоків електроенергії з тієї сторони і з нашої туди був для України мінус 30 млн. грн. на місяць. Тобто так звана “ДНР” постачала нам електроенергію із Зуївки через Макіївку, а ми постачали їм”, – розповів голова ВЦА.

За словами Жебрівського, після обстрілів з боку бойовиків мешканці села Жованка, що під Горлівкою, більше року залишалися без світла.

“Зараз ми проводимо і там перепідключення. І до Дня Незалежності точно, намагатимемося і раніше, підключимо Жованку, Зайцеве, Бахмутку і Піски до енергетичної мережі контрольованої Україною території”, – повідомив очільник Донеччини.

Павло Жебрівський наголосив, що рішення про припинення постачання Україною електроенергії на окуповані території Донецької області було прийнято після “націоналізації” окупантами українських підприємств та несплату боргів за енергопостачання.

“Поки ДТЕК був спільний і на контрольованій, і на неконтрольованій території, то вони там з цим балансом якось вирішували. Але після т.зв. націоналізації терористами тієї частини, яка належала до обленерго, ці перетоки стали прямим мінусом енергоринку”, – пояснив Жебрівський.

Читайте також:
Україна припинила перетікання електроенергії в ОРДО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна