Нардеп Тимчук вийшов зі Спілки журналістів через її проросійську позицію

 

Народний депутат України, військовий журналіст Дмитро Тимчук оголосив про свій вихід із Національної спілки журналістів України, в якій перебував 17 років.
Як передає “Новинарня“, про це нардеп із “Народного фронту” повідомив у середу, 9 серпня.

“Проблема одна: нинішнє керівництво НСЖУ в особі Сергія Томіленка, беручи на себе відповідальність говорити від імені всіх членів НСЖУ, по суті посилено практикує подвійні стандарти, граючи проти інформаційної безпеки України”, – написав Тимчук у “Фейсбуці”.

“За період агресії РФ проти України нинішнє керівництво НСЖУ суто на свій розсуд зробило цю структуру «адвокатом» антиукраїнських видань, також втягнувши її в російські медіа-проекти, серйозно посиливши позиції агресора в медіа-просторі [України], продовжуючи цю діяльність і сьогодні. При цьому повністю ігноруючи цькування патріотичних медіа-ресурсів України, включаючи журналістів групи «Інформаційний спротив», з боку українських чиновників і проросійських сил”, – зазначив Тимчук, який є координатором “Інфоспротиву”.

“Один із найбільш кричущих фактів – участь НСЖУ в проекті «Дві країни – одна професія» щодо «пошуку точок дотику» українських і російських журналістів, представленому як «проект ОБСЄ», хоча за фактом проводиться «Медіаконгресом «Співдружність журналістів», очолюваним секретарем Спілки журналістів Росії (СЖР)”, – пише Дмитро Тимчук.

За його словами, “останньою краплею” стали “нинішні претензії глави НСЖУ до українських спецслужб і правоохоронців у контексті їх спроб розібратися зі злочинною діяльністю антиукраїнського ресурсу Страна.ua”.

“У зв’язку з цим не бачу можливим далі перебувати в складі НСЖУ”, – констатував Тимчук.

Як відомо, 9 серпня СБУ проводить другу серію обшуків у виданні “Страна.ua”.

Дмитро Тимчук – підполковник запасу ЗСУ, засновник і координатор групи “Інформаційний спротив”, що став відомим через детальне висвітлення перебігу інтервенції Російської Федерації в Україну, окупації Криму та ситуації в зоні АТО.
Закінчив Бердичівський політехнічний коледж та факультет військової журналістики Львівського вищого військово-політичного училища.
Як військовий журналіст відвідував українські контингенти миротворчих сил ООН в Іраку, Лівані та Косово, із 2008 року очолював інтернет-проект “Флот-2017” та ГО “Центр військово-політичних досліджень”.
Народний депутат України 8-го скликання від “Народного фронту”.

Читайте також:
Дев’ята річниця агресії РФ проти Грузії: тоді Україна стала плацдармом
для нападу і проковтнула путінську авантюру, – Тимчук

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна