Трамп і Макрон обговорили питання України

 

Президенти США Дональд Трамп і Франції – Еммануель Макрон під час телефонної розмови обговорили низку актуальних питань міжнародної політики, серед яких – Україна.
Про це ввечері 4 серпня повідомила прес-служба Білого дому.

Зазначається, що ішлося про “шляхи активізації співпраці у вирішенні кризи в Сирії й Іраку та протистояння шкідливому впливу Ірану”, про політичне рішення в Лівії і контртерористичну діяльність в Африці загалом.

“Вони погодились, що режим Мадуро у Венесуелі має відновити права венесуельського народу  і ще раз підтвердили важливість імплементації мінських угод всіма сторонами для досягнення мирного врегулювання в Україні. Нарешті, вони обговорили спільні інтереси, що стосуються Північної Кореї”, – повідомили в Білому домі.

Як відомо, у серпні має відбутись зустріч на рівні політичних радників президентів країн учасниць “нормандської четвірки”, до яких нещодавно приєднався спецпредставник США по Україні Курт Волкер. Політичним радником з боку РФ є помічник президента РФ Владислав Сурков, який курирує ОРДЛО.

Читайте також:
Держдеп США чекає прогресу на Донбасі після призначення
спецпредставника Волкера

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна