Спецпредставник США Волкер має змінити статус-кво на “нормандських” переговорах

 

Спеціальний представник США щодо врегулювання ситуації в Україні Курт Волкер спробує змінити статус-кво на переговорах “нормандської четвірки”, щоб домогтися прогресу у розв’язанні кризи.
Як передає УНІАН, про це заявив державний секретар Сполучених Штатів Америки Рекс Тіллерсон у Києві 9 липня на спільній прес-конференції з президентом Петром Порошенком.

“Я вважаю, що президент Трамп дав ясно зрозуміти, що досягнення прогресу та у кінцевому підсумку врегулювання кризи тут, в Україні, і відновлення суверенітету й територіальної цілісності України необхідно для того, щоб США та Росія покращили свої відносини”, – заявив Тіллерсон.

Він сказав, що це питання має велике значення для американського народу і викликає значний інтерес.
“І президент дав чітко зрозуміти під час спілкування з нашими російськими співрозмовниками. І свідченням цьому є, знову, призначення посла Волкера для більш прямого долучення до “нормандської групи”. І ми збираємось вивчити шляхи, щоб змінити статус-кво, тому що збереження нинішнього стану справ є повністю неприйнятним”, – заявив Рекс Тіллерсон.

“Тому ми повинні “оживити” переговори, щоб зрушити їх з місця, і це мета нашої участі, і мета призначення посла Волкера. Ми сподіваємося, що зможемо змінити цю динаміку і розпочати прогрес”, – заявив Тіллерсон.

Як сказав Петро Порошенко, спецпредставник США щодо Україні залишиться у Києві на кілька днів.

Читайте також:
Держсекретар США в Києві підтримав Україну й був суворим до Росії

Переговори Трампа з Путіним бліднуть на тлі призначення Волкера, – Кулик

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна