Відповідь США Північній Кореї: запустили балістичну ракету Minuteman ІІІ. ВІДЕО

 

Військово-повітряні сили США провели успішні випробування міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III.

Про це повідомляє ABC News.

Ракета була запущена з авіабази Вандерберг, розташованої приблизно за 200 км на північний захід від Лос-Анджелеса, штат Каліфорнія.

“Не будучи відповіддю на нещодавні північнокорейські дії, випробування показують, що ядерні сили Сполучених Штатів є безпечними, надійними, ефективними і в змозі виявити, запобігти і захистити від атак Сполучені Штати і їх союзників”, — йдеться в заяві ВПС США.

Раніше ракету тестували в лютому, квітні і травні. Дальність польоту ракет склала близько 6,8 тис. км.

Ракети Minuteman III наземного базування можуть оснащуватися ядерною боєголовкою. Вони стоять на озброєнні ВПС США з 1970-х років і регулярно модернізуються.

Minuteman III

Днем раніше глава Північної Кореї Кім Чен Ин запевнив про можливість ракет КНДР вдарити по материковій частини США.
29 липня Північна Корея здійснила другий за місяць запуск міжконтинентальної балістичної ракети, який став 14-м запуском в цьому році, здійсненим всупереч резолюціям ООН. Ракета “Хвасон-14” пролетіла тисячу кілометрів.
Після цього два американських бомбардувальника B-1 у відповідь на дії КНДР пролетіли над Корейським півостровом у супроводі південнокорейських і японських літаків.

Читайте також:
США показали, як вони можуть збивати корейські ракети

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна