Доба АТО: 26 обстрілів, четверо поранених

 

Протягом минулої доби, 30 липня, незаконні збройні формування 26 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. Внаслідок бойових дій четверо українських військових отримали поранення.
Про це повідомляє в ранковому зведенні прес-центр штабу АТО.

Троє бійців були поранені, 24 обстріли зафіксовано вже після 18:00 неділі.

“Минула доба на Донбасі не завершилась спокійно. Якщо вчора з опівночі і обіду російсько-терористичні угруповання дотримувались режиму тиші, то вже після 18-ї години активність ворога суттєво зросла”, – повідомили у штабі.

Найгарячіше було на Луганському напрямку. Тут із гранатометів і стрілецької зброї бойовики декілька разів били по позиціях ЗСУ в Новоолександрівці, Новотошківському, Станиці Луганській. А близько 21-ї години під мінометним вогнем опинились українські опорні пункти у Кримському.

На Донецькому напрямку з гранатометів і великокаліберних кулеметів незаконні збройні формування обстрілювали наші укріплення у Зайцевому та на шахті “Бутівка”. Внаслідок цих обстрілів двоє українських військових отримали поранення. Крім того, ввечері, під гранатометний обстріл ворога потрапили українські захисники у Майорську та Авдіївці, де якраз відзначали третю річницю звільнення міста.

На Маріупольському напрямку близько 18-ї години внаслідок обстрілу опорного пункту сил АТО отримав поранення ще один український військовий. Ворожі міномети калібру 82 мм били по наших опорних пунктах у Павлополі та Гнутовому.

“На більшість обстрілів противника сили АТО відповідали щільним вогнем”, – зазначили у штабі.

Читайте також:
У Дніпрі помер військовий, поранений під час танкових навчань у Черкаському

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна